Lean Worker

Eenjarige opleiding van twaalf bijeenkomsten van twee dagdelen
Er is nog geen datum bekend waarop deze training wordt gegeven.

Deze training is inmiddels door meer dan 220 personen gevolgd bij meer dan 80 technologische bedrijven. In de laatste update zijn nu ook modules opgenomen over Agile, Scrum en Six Sigma. Geef jezelf of je medewerkers nu op! 

Deze opleiding is bedoeld voor bedrijven uit de technologische industrie die flow willen realiseren binnen de gehele organisatie!

De opleiding geeft je de praktische tools om met Lean Manufacturing aan de slag te gaan!
Deze theoretische- en praktijkgerichte opleiding maken het mogelijk om als Lean practitioner en of facilitator binnen je bedrijf direct bij aanvang van de training aan de slag te gaan met het terugdringen van levertijden, voorraden en faalkosten. Daarnaast besteden we ook uitgebreid aandacht aan communicatie vaardigheden. Dit om draagvlak voor de veranderingen te kunnen creëren. Doordat de training locaties on site plaatsvinden bij deelnemende bedrijven of op gast locaties, ontstaat er een goede interactie tussen de kandidaat, de theorie en de praktijk.

Doelstelling
Doelstelling is de deelnemers kennis en technieken, maar ook communicatieve vaardigheden bij te brengen. Hiermee kunnen zij een grotere bijdrage leveren aan het realiseren van de doelstelling van de onderneming. Daarnaast zullen zij door het praktische verbetertraject in de eigen organisatie daadwerkelijk kennis en technieken toepassen en op die manier direct resultaten voor de onderneming laten zien.

Persoonlijke coaching
Alle kandidaten zullen persoonlijk gecoached worden door een van de docenten. Hiertoe wordt het bedrijf 3 maal bezocht waarbij overleg plaatsvindt met de interne coach/begeleider en de kandidaat. In deze gesprekken wordt de voortgang van de opdrachten besproken maar ook de inpasbaarheid binnen het eigen bedrijf.

Bedrijfsbezoeken tijdens de training
Tijdens deze training worden aan meerdere bedrijven bezoeken gebracht zoals: Scania Zwolle, Auping Deventer en VMI Epe. Hier kan men in de praktijk zien en ervaren hoe de verschillende Lean systemen operationeel worden toegepast.

Programma en Start
Het programma van de eenjarige opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Het theoretische deel bestaat uit twaalf bijeenkomsten van twee dagdelen. Het gaat hierbij altijd om een middag- en avond gedeelte. Het praktijkgedeelte omvat een verbeterproject dat binnen de organisatie wordt toegepast. Studielast is circa twee uur per week.

De opleiding start en eindigt oktober 2022
Neem voor programma details contact op met  Annelies Dieperink. Zie de contactgegevens hieronder.

Doelgroep
Medewerkers in het operationeel management en ondersteunende staffuncties ( logistiek, planning, TD etc.). Ofwel “first line managers” die al dan niet meewerkend, direct de mensen op de vloer aansturen. Het wenselijke startniveau ligt op MBO 3-4. In overleg kunnen medewerkers op niveau MBO 5/HBO ook deelnemen.

Ervaringen
Onlangs hebben we verschillende kandidaten na afloop gevraagd wat zij vonden van deze training. Lees de ervaring van Cor Witteveen, Senior Hardware Engineer, AWL-Techniek Harderwijk of van Erwin Ansems Plantmanager Gamko.
Ook hebben we een korte video gemaakt over de afsluitende bijeenkomst en eindpresentaties welke ditmaal on-line plaatsvonden.

Trainingslocatie
De training vinden plaats bij zowel gastbedrijven zoals Scania, Auping en andere toonaangevende Lean bedrijven, als bij de deelnemende bedrijven zelf. Een Lean tour door het bedrijf is natuurlijk vanzelfsprekend. Op die manier ervaren de deelnemers heel direct de impact van Lean in de maakindustrie.

Uw investering:
Voor LMN-leden bedragen de kosten voor deze leergang € 3.840,- per deelnemer.
Niet-leden betalen € 4.125,-.
Bij dit bedrag zijn certificaat en cursusmateriaal inbegrepen. Btw en locatie-/cateringkosten zijn exclusief.
In de opleiding is plaats voor maximaal zestien deelnemers .

Meer Informatie en inschrijven

Wil je meer informatie of je aanmelden? Neem dan contact op met Annelies Dieperink van het secretariaat van LMN.

+31 (0)85 87 69 280

Direct aanmelden

Er is nog geen datum bekend waarop deze training wordt gegeven.

Bekijk onze andere Trainingen

Menu