Film verslagen

Van een aantal events hebben wij een kort film verslag gemaakt welke je hieronder kunt bekijken.

Webinar Smart Industry door TNO

Voor deze gelegenheid hebben we IJssel en TNO gevraagd uitleg te geven over de vorderingen rondom 2 fieldlabs te weten:
– Fieldlab ”Advanced Manufacturing Logistics” waarbij we een kijkje nemen in de wereld van samenwerking in de keten en automatiseren van de interne logistieke bewegingen.
– Fieldlab “Flexible Manufacturing Systems” welke gefaciliteerd wordt door TNO. De focus ligt hier zowel op de samenwerking tussen mens en robot als ook op AR support technologie voor assemblage processen.
Kijk hieronder voor een korte samenvatting. De volledige webinar is ook voor leden beschikbaar.

Gu van Rijn

Senior Projectleader at TNO Work and Productivity

TNO

Webinar Veiligheid en Lean door Toyota

Op 10 maart heeft het Webinar Veiligheid en Lean plaatsgevonden. Toyota Material Handling gaf in een 1,5 uur durend event aan hoe zij dit thema hebben geïntegreerd in hun Lean programma. Een korte samenvatting kun je hier terugvinden. De volledige versie is beschikbaar voor leden.

Rogier Venteville

Programma manager LMN

Training Lean Worker eind presentaties

Naast een toets moeten kandidaten ook een eindopdracht voltooien na afloop van deze training. Een samenvatting van de presentaties door de deelnemers vind je hieronder. Met een besparing van in totaal 9,7 miljoen euro over alle deelnemers hebben de kandidaten laten zien hoe waardevol deze training voor hun zelf en hun bedrijf is geweest! Meer weten over Lean Worker? Kijk dan op https://leannetwork.nl/training/lean-worker/

Hugo Borrie

Ledenwerving en contacten

Stichting Lean Management Network

Cost Deployment bij Philips Drachten

Door middel van Cost Deployment heeft Philips nu een standaard gestructureerde manier om inzichtelijk te maken hoeveel kosten er werkelijk op een afdeling rusten. Dit zijn dan niet alleen de standaard elementen zoals ‘direct labour’ kosten, maar ook indirecte kosten zoals energie en afval.

Derk Eising, Manager Industrial Cost Engineering en Lean, legt uit hoe dit bij Philips Drachten is georganiseerd. De samenvatting zie je hieronder.

 

Derk Eising

Manager Industrial Cost Engineering en Lean

Philips Drachten

LMN op bezoek bij Andritz Den Helder

Afgelopen jaar waren we op bezoek bij Andritz Den Helder waar wij het belang van procesoptimalisatie bespraken met  Piet Slik, Service manager Europe en Inge Kremers-Buscop, Service center manager Den Helder. Tijdens ons bezoek kregen we gelijk een mooi inzicht van wat er allemaal in een korte periode was bereikt dankzij hun inzet! Kijk hieronder naar ons video verslag “LMN op bezoek bij Andritz Den Helder”.

Rogier Venteville

Programma manager LMN

Stichting Lean Management Network

Menu