Green Belt – Six Sigma

5-daagse training | in-company & open inschrijvingen
Er is nog geen datum bekend waarop deze training wordt gegeven.

Veel leden van LMN hebben reeds meegedaan aan deze training! Medewerkers uit de kwaliteitsdienst, engineers en operations kunnen direct aan de slag met het doorvoeren van verbeter activiteiten binnen de organisatie Maak gebruik van de huidige subsidie regelingen en benut de reserve tijd van jouw personeel! Boek een in-company en start al over 2 weken! De open inschrijving start weer in maart 2023.

Lean doorgevoerd in jouw productie? Leer nu hoe je de werkelijke “Root cause” kan achterhalen en deze voorgoed te elimineren! Ook voor alle ondersteunende processen!

Deze Six Sigma Green-Belt training helpt je om alle processen rondom jouw bedrijf efficiënter te maken. Denk hierbij aan sales-, engineering-, inkoop-, logistieke-, finance- en klantenservice processen. Noodzakelijke activiteiten met vaak beperkte toegevoegde waarde voor de producten die je aan jouw klanten levert. Six Sigma is een effectieve methode om deze niet ‘tastbare’ processen aan te pakken. Veel bedrijven weten dat juist hier nog veel verspillingen zitten, maar zijn niet in staat om adequaat met Six Sigma aan de slag te gaan. Dit programma is gebaseerd op de internationale Six Sigma standaard en wordt toegepast bij zowel bij de industrie als talloze dienstverlenende bedrijven zoals zorginstellingen, banken, verzekeraars en utiliteitsbedrijven en is dus breed inzetbaar.

Doelstelling
Met een praktisch stappenplan (DMAIC) worden verspillingen uit de processen gehaald. Six Sigma zorgt er daarnaast voor dat je kunt besparen op kostbare IT-kosten. Hierbij is het motto ‘eerst optimaliseren en dan automatiseren’. Doorlooptijden worden drastisch verkort en klanten ervaren een betere dienstverlening rondom het levering van jouw product. Dus direct effect op de tevredenheid van je klanten. Na de opleiding ben je in staat om zelfstandig verbeterprojecten uit te voeren.

Programma
Deze Green belt training is toegespitst op bedrijfsprocessen zoals de Critical to Customer tree (CtC), Value Stream Mapping, Procesmetingen, Waste-en Oorzaakanalyse en de Pickchart. Aan de hand van veel praktijkvoorbeelden wordt de achterliggende theorie van Six Sigma toepasbaar gemaakt. Daarbij maken we gebruik van concrete oefeningen tijdens de lesdagen. We ordenen de randvoorwaarden, uitgangspunten en het implementatiemanagement en leggen deze duidelijk uit. Daarnaast besteden we aandacht aan de benodigde softskills om verbetertrajecten succesvol te begeleiden. Kortom een interactieve en praktische opleiding!
Samengevat bestaat het programma uit:
• De methode om verbetertrajecten te selecteren en scherp te definiëren.
• Vijf praktische Lean-stappen (DMAIC) om verbetertrajecten succesvol te realiseren.
• De Six Sigma-tools die hierbij worden toegepast.
• De softskills die cruciaal zijn voor het slagen van een verbetertraject.
• Behandelen van de eigen praktijkcases of lopende verbetertrajecten.

Voor wie?
Medewerkers, managers en Lean-projectleiders die verbetertrajecten gaan uitvoeren of hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Denk hierbij aan:
• Ondersteunende processen zoals: financiën, inkoop, projectleiders, engineers, planners en management.
• Dienstverlenende organisaties  zoals: zorginstellingen, banken, verzekeraars en utiliteitsbedrijven.

Docenten
Onze docenten beschikken over ruime ervaring met het invoeren van de Lean-principes bij dienstverlenende bedrijven en in de industrie. Zij helpen je met het vertalen van de principes, tools en technieken naar jouw organisatie. Kijk voor onze trainers op associated partners

Data & Locatie
De Six Sigma – Green Belt Training duurt in totaal vijf dagen. Tussen de trainingsdagen is voldoende tijd ingebouwd voor voorbereiding en uitwerking van opdrachten.

Trainingsdata: start woensdag 8 maart 2023

Kosten:
Voor Leden van het  Lean Management  Netwerk geldt een speciaal tarief van € 2.245,- per persoon.
Niet-leden betalen € 2.410,-.
Bij dit bedrag zijn certificaat en cursusmateriaal inbegrepen. Btw en locatie-/cateringkosten zijn exclusief.
In de opleiding is plaats voor maximaal zestien deelnemers.

Meer informatie en inschrijven

Voor extra inlichtingen over de training kunt u contact opnemen met Annelies Dieperink van het secretariaat.

+31 (0)85 87 69 280

Direct aanmelden

Er is nog geen datum bekend waarop deze training wordt gegeven.

Bekijk onze andere Trainingen