Green Belt – Six Sigma

5-daagse training | in-company & open inschrijvingen
Er is nog geen datum bekend waarop deze training wordt gegeven.

Veel leden van LMN hebben reeds meegedaan aan deze opleiding! Medewerkers uit de kwaliteitsdienst, engineers en operations kunnen direct aan de slag met het doorvoeren van verbeterprojecten binnen de organisatie. Maak gebruik van de huidige subsidie regelingen en benut de reserve tijd van jouw personeel! Schrijf je nu in voor deze opleiding of boek een in-company en start al over een paar weken!

Lean doorgevoerd in jouw bedrijf? Leer nu hoe je de werkelijke “Root cause” kan achterhalen en deze voorgoed te elimineren! Ook voor alle ondersteunende processen!

Deze Six Sigma Green-Belt opleiding helpt je om alle processen rondom jouw bedrijf efficiënter te maken. Denk hierbij niet alleen aan productie of assemblage maar ook aan sales-, engineering-, inkoop-, logistieke-, finance- en klantenservice processen. Noodzakelijke activiteiten die soms complex en behoorlijk tijdrovend kunnen zijn. Six Sigma is een effectieve methode om deze niet ‘tastbare’ processen aan te pakken. Het programma is gebaseerd op de internationale Six Sigma standaard en wordt toegepast bij zowel bij de industrie als talloze dienstverlenende bedrijven zoals zorginstellingen, banken, verzekeraars en utiliteitsbedrijven en is dus breed inzetbaar.

Doelstelling
Tijdens deze opleiding verkrijgen de kandidaten de gereedschappen om het Continuous Improvement (CI) programma binnen hun bedrijf uit te rollen. Hierdoor kunnen meer medewerkers gemakkelijker aanhaken bij het CI programma en komt er grip op de voortgang van verbeterprojecten. De geleerde tools zijn direct breed inzetbaar! Na de opleiding ben je in staat om zelfstandig verbeterprojecten uit te voeren waarmee doorlooptijden drastisch worden verkort en klanten  een betere dienstverlening ervaren rondom de levering van jouw product. Dus direct effect op de tevredenheid van je klanten.

Programma
Deze Green Belt opleiding is toegespitst op bedrijfsprocessen zoals de Critical to Customer tree (CtC), Value Stream Mapping, Procesmetingen, Waste-en Oorzaakanalyse en de Pickchart. Aan de hand van veel praktijkvoorbeelden wordt de achterliggende theorie van Six Sigma uitgelegd. Daarbij maken we gebruik van concrete oefeningen tijdens de lesdagen. We ordenen de randvoorwaarden, uitgangspunten en het implementatiemanagement en leggen deze duidelijk uit.  Kortom een interactieve en praktische opleiding!
Samengevat bestaat het programma uit 2 delen te weten:

Opleiding -5 lesdagen (doorlooptijd 5 weken)
– De methode om verbetertrajecten te selecteren en scherp te definiëren
– Vijf praktische Lean-stappen (DMAIC) om verbetertrajecten succesvol te realiseren
– De Six Sigma-tools die hierbij worden toegepast
– Behandelen van de eigen praktijkcases of lopende verbetertrajecten

Praktijk opdracht* – Eigen verbeterproject (doorlooptijd 2-3 maanden)
– Coaching deelnemers bij opmaak en uitwerken verbeterproject
– Begeleiding tijdens uitvoering
– Certificering op basis van eindresultaat

*) De praktijk opdracht is optioneel. Voor certificering is vereist dat de opleiding en de praktijk opdracht succesvol worden afgerond. De certificering staat onder toezicht van het LMN bestuur.

Voor wie?
Medewerkers, managers en Lean-projectleiders die verbetertrajecten gaan uitvoeren of hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Denk hierbij aan:
– Productie en assemblage
– Ondersteunende processen zoals: financiën, inkoop, projectleiders, engineers, planners en management.
– Dienstverlenende organisaties  zoals: zorginstellingen, banken, verzekeraars en utiliteitsbedrijven.

Docenten
Onze docenten beschikken over ruime ervaring met het invoeren van de Lean-principes bij dienstverlenende bedrijven en in de industrie. Zij helpen je met het vertalen van de principes, tools en technieken naar jouw organisatie. Kijk voor onze trainers op associated partners

Data & Locatie
De Six Sigma – Green Belt opleiding duurt in totaal vijf dagen. Tussen de trainingsdagen is voldoende tijd ingebouwd voor voorbereiding en uitwerking van opdrachten.

Trainingsdata: start donderdag 21 maart 2024

Kosten:

Opleiding Green Belt Leden Niet leden
Opleiding + deelname bewijs € 995,- € 1.095,-
Praktijk begeleiding met certificering € 925,- € 1.018,-

Bij dit bedrag zijn certificaat en cursusmateriaal inbegrepen. Btw en locatie-/cateringkosten zijn exclusief.
In de opleiding is plaats voor maximaal zestien deelnemers.

Meer informatie en inschrijven

Voor extra inlichtingen over de training kunt u contact opnemen met Annelies Dieperink van het secretariaat.

+31 (0)85 87 69 280

Direct aanmelden

Er is nog geen datum bekend waarop deze training wordt gegeven.

Bekijk onze andere Trainingen