Sliedrecht 9 oktober 2018,Van Beest

Wij willen bij van Beest het LEAN-werken naar een hoger plan tillen. Daarbij helpt het ons heel erg om te zien hoe andere bedrijven hun proces inrichten en hoe ze omgaan met zaken als communicatie, autonomie, 5S en de balans tussen mens en machine. LMN biedt ons de unieke mogelijkheid om binnen te kijken bij andere bedrijven. Op die manier kunnen we leren van andere bedrijven en kennis delen van de Lean Exchange Service.

We hebben inmiddels drie bedrijven bezocht: Fri-Jado, Auping en Luxaflex. Deze bedrijven timmeren al een tijd aan de weg voor wat betreft LEAN. Tijdens de bezoeken was duidelijk te zien dat ieder bedrijf z’n eigen focus heeft om het doel te bereiken. De een doet veel op papier terwijl een ander het meeste digitaal houdt. Het ene bedrijf geeft veel ruimte aan de medewerker, terwijl het andere bedrijf kiest voor een vast systeem en het trainen van medewerkers. Dit laat voor mij duidelijk zien dat het niet echt uitmaakt hoe het gedaan wordt. Zolang het doel maar gehaald wordt en de medewerkers achter het systeem staan, is iedere keuze juist.

Dit is maar één voorbeeld van wat we gezien hebben. De bezoeken zijn voor ons in ieder geval zeer nuttig. We zijn blij dat we dit via LMN hebben kunnen realiseren en hopen dat er nog vele leerzame bijeenkomsten mogen volgen, want uitgeleerd zijn we eigenlijk nooit. Natuurlijk snijdt het mes aan twee kanten; ook wij staan open om andere bedrijven te ontvangen.

Raymond Rijgersberg
Shift Manager Production

Van Beest B.V. | Member of Van Beest Group
Industrieweg 6 – 3361 HJ Sliedrecht – Netherlands