Onze eerste RT van 2025 gaat plaatsvinden bij Trivium in Hoogeveen. Deze locatie is gespecialiseerd in metal packaging voor babyvoeding. Een zeer complex proces met verrassend veel varianten.
Als onderdeel van een groot concern en actief in de voedingsmiddelen industrie moet ook Hoogeveen aan hoge standaarden voldoen. Flexibiliteit en een zeer hoge mate van proces betrouwbaarheid zowel in kwaliteit als logistiek, maakt Trivium Hoogeveen tot een belangrijke toeleverancier van de grote voedingsmiddelen concerns zoals Ausnutria, Danone, Mead Johnson en Friesland Campina. Er wordt hard gewerkt om processen continue te verbeteren met mooie resultaten. Zo zijn in de fabriek veel visualisaties aangebracht en is de dagelijkse performance management structuur up and running. Toch kan het altijd beter……
Het bedrijf:
In Hoogeveen startte het bedrijf in 1925 als Drenthina. Na verschillende overnames kwam het in 2019 in handen van Trivium Packaging groep. De fabriek is verdeeld in drie hoofdafdelingen: Components (deksels), CANS (driedelige blikken) en de Printshop (drukken, lakken en ontwerpen).
Het bedrijf legt de nadruk op teamwerk, uitmuntendheid en passie en heeft meer dan 350 werknemers in dienst en streeft ernaar om als fabriek binnen Trivium de flagship plant te zijn. Afgelopen jaren is men gestart met een nieuw programma waarbij men de opbouw en bijscholing van alle medewerkers ter hand heeft genomen. Daarnaast wordt ook het Trivium Business Systeem gebruikt om op zowel commercieel- als operationeel gebied verbeteringen door te voeren, maar ook in de toeleveringsketen verschillende optimalisaties doorgevoerd. Hoogeveen maakt deel uit van een wereldwijd netwerk met meer dan 60 locaties en bijna 7500 werknemers.
Thema’s:
1. Lead time optimalisatie – Flow
Bij Lead times wordt vaak als eerste gekeken naar de doorlooptijd van de fabriek zelf. Toch gaat vaak meer tijd verloren in de periferie van dit proces zoals bij verkoop, inkoop, planning, werkvoorbereiding, alsmede bij order handling na afloop zoals logistiek en transport. Hoe krijg je hier meer vat op en maak je de perfecte flow ondanks alle uitdagingen?
2. Lean verankering
Het werken binnen een Lean omgeving vereist veel aandacht om over de eigen grenzen heen te blijven kijken. Verzuiling van organisaties is immers de grootste verspilling op zich. Vertrouwen opbouwen en ondanks de werkdruk blijven openstaan voor continue verbeteren van de eigen processen vereist naast kennis ook een rotsvast vertrouwen. Hoe werk je daar als team aan en welke stappen kun je op dit gebied maken?
3. Klant belevenis – prestatie verbetering
Mooie resultaten boeken maar nog geen schouderklopje krijgen werkt niet echt motiverend. Binnen organisaties worden vaak mooie resultaten bereikt met de verschillende verbeterprojecten. Maar wat als de gebruiker of de klant hier helemaal niets van merkt, laat staan hierop op reageert. Het managen van klantverwachtingen gaat verder dan alleen interne activiteiten opzetten. Hoe pak je dit aan?
4. Vitaliteit – Gezondheid
Een transformatie doorvoeren in een bedrijf waar veel respectabele dienstverbanden zijn met daarnaast een hoge persoonlijke vakkennis, is niet altijd een gemakkelijk taak. Mensen letterlijk in beweging krijgen helpt om een Lean transformatie in gang te kunnen zetten. Hoe zet je z’n programma in elkaar en pak je 2 kanten gelijktijdig aan?
Agenda:
12:00 uur Ontvangst + broodjes
12:30 uur Opening door LMN
12:45 uur Introductie bedrijf markt en uitdagingen
13:15 uur Thema toelichting
13:30 uur Groepen opsplitsen en fabriek bezoeken
14:30 uur Koffie/thee pauze
14:45 uur Thema groepen uitleg en discussie per groep
16:00 uur Stellingen poneren en stemmen.
16:30 uur Plenaire terugkoppeling
17:15 uur Nabespreking – Fris/nootjes
17:45 uur Einde
Locatie:
Prins Hendrikstraat 24,
7902 BZ Hoogeveen
Aanmelden:
Dit event staat open voor alle medewerkers van onze lidbedrijven, welke gratis kunnen deelnemen.
Per lidbedrijf houden wij rekening met 2 deelnemers per bedrijf. Mocht je meer medewerkers willen meebrengen dan plaatsen wij hen op de reserve lijst. We laten dan uiterlijk een week vooraf weten of er voldoende plek is.