Round Table Koninklijke Auping

Datum : woensdag 5 april 2023

Het is zeker niet de eerste keer dat we bij Auping op bezoek gaan. En het zal ook niet de laatste keer zijn!

De ontwikkelingen gaan snel bij Auping. Dit komt omdat ze een flinke vaart zetten achter haar kerncompetenties waarbij het accent ligt op duurzaamheid en Continuous improvement. Dat maakt het zeker de moeite waart om weer eens een kijkje te nemen achter de schermen.

Klantwaarde staat natuurlijk voorop bij al onze activiteiten. Het vertalen in de organisatie naar concrete stappen geeft vaak al een flinke uitdaging. Het goed neerzetten van een Lean huis, het daaraan koppelen van het bedrijfsplan en concretiseren d.m.v. activiteiten is een prestatie op zich. Wat aan het einde van de 19e eeuw begon met het ontwerp van een ziekenhuisbed, is vandaag de dag uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf op het vlak van bedden, matrassen en slaapkamertoebehoren. Met kernwaarden als innovatie en duurzaamheid drukt Auping anno 2023 een unieke stempel op ons slaapcomfort. Meer weten over de historie van Auping? Kijk op: Auping historie – Een blik op het verleden en de toekomst

Het programma:
In overleg met Auping zijn we gekomen tot het volgende programma waarbij natuurlijk wederom jullie inbreng wordt verwacht:

Thema 1: Wie zorgt ervoor dat het goedkomt?
Het elke dag net een beetje beter doen dan de dag van gisteren met betrokken medewerkers door alle lagen van de organisatie, dat is voor veel bedrijven waarnaar ze streven. Voor dit succes zijn vele theorieën beschreven en termen zoals Lean Leadership en Ikigai worden dan vaak genoemd. Maar wat brengt nou echt die doorbraak? Creëren van eigenaarschap is een de puzzelstukjes.
In een interactieve sessie gaan invulling geven aan het creëren van de voorwaarde van continu eigenaarschap:

Thema 2: Batch of single Piece? (multi cutter)
Een van de basis principes van Lean is Single-Piece-Flow, toch is het produceren in Batches niet altijd een slechte keuze. In ons productie proces waar we hoofzakelijk Single Piece produceren, staat er toch een machine die efficiënter in batches produceert. Was dit een goede keus en hoe maak je dit meetbaar?
Wie helpt mee met het ontrafelen van dit vraagstuk door Six sigma te passen?

Thema 3: Engaging Safety
De titel zegt het al :Hoe krijgen we de organisatie Engaged op dit onderwerp.
Delen van ervaringen, Tips en Tricks

Thema 4: Metro kaart
We weten allemaal hoe een metro kaart eruit ziet en het doel ervan. De kracht hiervan is het eenvoudig visueel maken van een complex netwerk van metro verbindingen en waar je ook ter wereld in een metro stapt deze overal hetzelfde is weergegeven. Deze manier van vormgeven kan je ook toepassen om de primaire- en secundaire processen aan elkaar te koppelen.

“We nemen je graag mee hoe we dit hebben gedaan en zijn nieuwsgierig naar jullie feedback!” aldus Teamleider proces engineers Bart van der Boom en Plantmanager Martijn van Haaf.

De agenda:
11.30 uur Inloop
12.00 uur Lunch
12.30 uur Welkom LMN, opening Rogier Venteville
12.45 uur Welkom en uitleg Auping door Martijn van Haaf, Plantmanager
13.30 uur Thema’s workshops
13.45 uur Rondleiding
15.00 uur Korte break/ even een kop koffie pakken
15.15 uur Start Workshop
16.15 uur Plenaire terugkoppeling afgevaardigde workshop
17.00 uur Samenvatting van de middag
17.15 uur Afronding, netwerken, borrel/hapjes
17.45 uur Afsluiting

Opname door RTL
De LMN activiteiten vallen op. Daarom heeft RTL gevraagd om opnames te mogen maken van deze RT bij Auping. Hiermee vergroten we ons bereik en kunnen we nog meer bedrijven overtuigen van het nut om te werken met Lean. Voor en door bedrijven!

N.B. Mocht je niet in beeld willen verschijnen geef dit dan vooraf aan ons door. Wij screenen de beelden voorafgaand aan de uitzending waarmee de privacy rechten worden beschermd.

De inschrijving staat open voor leden van LMN. Geef je nu op via de link hiernaast of stuur een mail aan adi@leannetwork.nl. I.v.m. de verwachte aanmeldingen hanteren wij maximaal 3 personen per lidbedrijf.

Meer informatie en inschrijven

Deze Round Table Sessie heeft reeds plaatsgevonden. Bekijk hier onze andere activiteiten van LMN.

+31 (0)85 87 69 280

Bekijk onze andere Activiteiten