LMN Directie netwerk bijeenkomst Gea Refrigeration

Datum : woensdag 22 mei 2024

Op 7 juli waren we met het Directie-netwerk van het LMN te gast bij de Refrigeration Technology Division van multinational GEA, beter bekend als het voormalige Grasso. In het prachtige monumentale pand worden daar compressoren vervaardigd voor de wereldmarkt. Managing Director Wim van Beerendonk verzorgde deze middag en gaf een uitgebreide tour door de fabriek.

Door Frans Maarse, CEO Van Bilsen group

Het Lean-traject werd in Den Bosch ingezet in 2010 en sindsdien zijn er grote verbeteringen doorgevoerd op het gebied van Flowproductie, 5S, Lijnbalancering en Communicatieprocessen. Inmiddels is het Lean concept breed gedragen binnen GEA wereldwijd en is er een bedrijfsbreed Productie Systeem opgezet. Op dit moment is er veel focus op de betrokkenheid van alle medewerkers in de hele verbeter drive.

De bijeenkomst bij GEA was weer erg inspirerend voor de 9 aanwezige directeuren en gaf een mooie discussie. Tot slot werden nog een aantal interessante suggesties gedaan met betrekking op de vele transporten met elektrische pallettrucks en het verder optimaliseren van de lijnbalancering. Ook kwam het belang van een up-to-date valuestream map naar boven en de betrokkenheid van de indirecte organisatie.

Al met al dus weer een zeer nuttige en plezierige bijeenkomst!

Meer informatie en inschrijven

Deze Platform heeft reeds plaatsgevonden. Bekijk hier onze andere activiteiten van LMN.

+31 (0)85 87 69 280

Bekijk onze andere Activiteiten