Kom langs bij Toyota en maak kennis met LMN!

Datum : donderdag 18 april 2024

Werk je in de technologische (maak-) industrie of aanverwant en ben je geïnteresseerd in proces optimalisatie (Continuous Improvement) schrijf je dan nu in voor deze middag.

Neem nu vrijblijvend deel aan ons Lean event bij Toyota en maak kennis met LMN en de programma’s van Scania en Toyota!

 

                             

Lean programma’s blijven onverminderd populair bij vrijwel alle bedrijven. De kernwaarden van Lean zijn even simpel als doeltreffend. Maak flow en ruim je rommel op! Daarna komen tal van technieken aan bod die helpen om de Lean doelstellingen te realiseren, zoals Six-Sigma, Agile, Kaizen en QRM.

De voortrekkers van Lean zijn vooral in de automotive hoek te vinden. Dit is en blijft noodzakelijk aldaar om de hevige concurrentiestrijd te kunnen overleven. Na vele jaren zien we nu ook dat andere organisaties Lean als basis uitgangspunt voor procesoptimalisatie hebben gekozen. Naast de technologische industrie zijn het inmiddels ook ziekenhuizen, overheidsinstanties en banken die op grote schaal zijn overgestapt.
Toch is dit niet vanzelfsprekend. Wij bezoeken regelmatig bedrijven waarbij de Lean vlam is uitgedoofd of op een laag pitje brandt. De noodzakelijke cultuur omslag heeft dan niet plaatsgevonden waardoor oud gedrag weer is komen boven drijven. Logischerwijs nemen dan de verspillingen weer toe en is men terug bij af. We zien dan ook met lede ogen bedrijven waar men 10% van de omzet kwijt is geraakt aan verborgen faalkosten, veelal in de vorm van manuren en onnodig materiaal verbruik. Geld dat natuurlijk veel beter besteed had kunnen worden!

LMN – Voor en door leden
Enthousiast beginnen maar niet doorzetten is een verspilling op zich. LMN helpt niet alleen om de basis voor Lean bij bedrijven te leggen maar is juist ook actief om laagdrempelig bedrijven bij de les te houden. We doen dit door te leren van elkaar, maar ook door elkaar scherp te houden. Zo organiseren we Round Tables, LES events, trainingen en zelfs buitenlandse bezoeken. Het delen van best practice voorbeelden werkt inspirerend.

“Wij zijn hier erg enthousiast geraakt over het LMN programma, reden genoeg om meer collega’s te introduceren in de wondere wereld van LEAN”. Marcel de Veer, Manager Shared Service Center, GEA Refrigeration Netherlands N.V.

Maak kennis met ons netwerk
Wij geloven in samenwerking binnen de technologische industrie! Daarom organiseren we samen met Scania en Toyota een middag in huis bij Toyota waarbij we niet alleen uitleg geven over ons programma maar ook zullen horen hoe deze bedrijven na respectievelijk 25 en ruim 70 jaar nog dagelijks actief invulling geven aan hun Lean programma. Aangevuld met een discussie na afloop hopen we je te overtuigen welke meerwaarde LMN voor jouw bedrijf kan hebben.

Agenda:
13:30 Ontvangst
14:00 Opening door voorzitter Prof. Jan Riezebos, Hoogleraar Operations, Faculteit Economie en Bedrijfskunde
14:10 Uitleg werkwijze LMN – Rogier Venteville, Programma manager LMN
14:20 TPS & The Toyota Way – Lydia van den Bogaard, Toyota Lean Academy Manager
15:10 Pauze
15:30 Het belang van Lean werken voor Scania – Kees Luttik, manager SPS office Lean Scania
16:10 Ronde tafel gesprekken a.d.h.v. opgegeven thema’s.
16:40 Versnapering
17:00 Afsluiting

Geïnteresseerd?
Wij nodigen je graag uit om gratis en vrijblijvend deel te nemen aan dit event. Inschrijven kan via deze site of stuur een mail naar adi@leannetwork.nl.

Locatie & Tijd:
Stevinlaan 4,
6716 WB Ede
Datum: donderdag 18 april 2024, 13:30 – 18:00 uur
* Registratie vooraf is vereist! *

Aanvullende informatie – disclaimer.
– LMN richt zich op de technologische industrie en aanverwante bedrijven. Aanmeldingen worden getoetst op onze toelatingscriteria en kunnen zonder opgaaf van reden worden geweigerd.
– Aanmelding vooraf is verplicht.
– Een rondleiding is niet opgenomen in dit programma.

Meer informatie en inschrijven

Deze Excursie heeft reeds plaatsgevonden. Bekijk hier onze andere activiteiten van LMN.

+31 (0)85 87 69 280

Bekijk onze andere Activiteiten