Lean directie Netwerk op bezoek bij Van Beest

Datum : donderdag 15 november 2018

Lean directie Netwerk op bezoek bij Van Beest

Verslag: LMN directie netwerk 
Thema: Directie verantwoordelijkheid bij Lean.

In november heeft de tweede LMN Directeurennetwerk plaatsgevonden bij Van Beest. De middag vanaf 16.00 uur bestond uit een voorstel- en verkenningsronde, een uitgebreide rondleiding en het uitdiepen van een thema. Doel is om beslissers van bedrijven met elkaar in contact te brengen en ervaringen uit te laten wisselen betreffende hun eigen Lean reis. Wat gaat er goed? Maar ook: waar loop ik tegen aan?

Bij Van Beest is gekozen voor het thema: Waar is de “sense of urgency?” Edwin Kielestein van Van Beest legde uit hoe hij ziet dat Lean het verschil kan maken en de juiste tool is naar de toekomst. In het bedrijf gaat het echter dermate goed dat er niet direct sprake is van noodzaak om die veranderingen ook daadwerkelijk te gaan doorvoeren. Een dilemma dus…

Bij de bespreking van het thema kwamen alle deelnemers met hun eigen overwegingen op dit thema om zodoende Edwin te helpen. Drivers voor verandering die genoemd werden:
• Concurrentie staat niet stil, je kunt niet afgaan op alleen de huidige situatie. Ook zij maken zich klaar voor de toekomst
• Personeel wordt steeds lastiger te vinden en mensen worden kritischer: willen meedenken en meedoen (=Lean!)
• Expansie van het bedrijf als strategie: daarvoor is geld nodig (en dat zit soms vast in voorraden e.d.!)
• Verdubbelen van de productie met bestaande faciliteit zorgt voor een positieve en natuurlijke druk
De interessante en gezellige middag werd afgesloten met een licht diner.

Volgende bijeenkomst van het LMN Directeurennetwerk vindt plaats bij Movexx International B.V.:


Movexx is een oer-Hollandse ontwikkelaar en producent van elektrotrekkers. Met een wereldwijd dealernetwerk verkopen we onze elektrotrekkers met standaard of klant specifieke opties. In samenwerking met onze klanten zorgen we voor de juiste oplossing met de hoogste kwaliteit en hightech design.

Meer informatie en inschrijven

Deze Lean Exchange Service heeft reeds plaatsgevonden. Bekijk hier onze andere activiteiten van LMN.

+31 (0)85 87 69 280

Bekijk onze andere Activiteiten