Het Lean Operating Model van GKN-Fokker

Datum : woensdag 19 juni 2024

Lean verankeren in de organisatie is een van de meest lastige opgaven binnen bedrijven. Een mooie start maken is een ding, maar Lean als leidraad door de gehele organisatie toepassen vereist een eigen aanpak.

Niet zelden komt de vraag naar voren waarom een aantal bekende Lean bedrijven hun programma zo succesvol over meerdere jaren kunnen blijven draaien. Het antwoord daarop is simpel maar tegelijkertijd ook complex. Hun Lean model is de basis waarop het bedrijf wordt gerund. Het plan erachter is geïntroduceerd en geïntegreerd in alle bedrijfsprocessen, het wordt bewaakt en continue verbeterd. Medewerkers kennen de waarde en gebruiken het om hun eigen omgeving continue te verbeteren. Bedrijven als Philips Drachten maar ook Fokker -GKN zien dit model als de pijler van hun business.

Ons gastbedrijf
Fokker is natuurlijk een iconisch bedrijf binnen Nederland dat sinds 1919 bestaat. De markt waar binnen zij opereren is uitermate competitief waardoor de samenwerking met GKN Aerospace de oplossing was om concurrerend te kunnen blijven met veelal door overheden gesteunde bedrijven. GKN zelf stamt nog uit 1759 die begon als de Dowlais Ironworks in de UK.
Inmiddels heeft Fokker – GKN veel van zijn activiteiten samengebracht in Papendrecht waar men met 3500 medewerkers aerostructures, kabelbomen en landingsgestellen produceert. Een indrukwekkende operatie waar natuurlijk kwaliteit de boventoon voert.

Het programma
Het Lean Operating Model van Fokker/GKN staat deze middag centraal. De opbouw van dit programma, de randvoorwaarden en gereedschappen die hiervoor nodig zijn, worden hierin toegelicht. Het ontwerp dat als basis dient om het bedrijf flexibel te houden en medewerkers maximaal te betrekken bij CI, vereist een goed vooraf opgezet plan en een heldere communicatie. Fokker /GKN neemt ons mee en delen hun ervaringen op dit gebied. Een zeer interessante gelegenheid om zo kennis te maken met een van de belangrijkste onderdelen van het Lean programma en een kans ervaringen hierover uit te wisselen.

Agenda
12:30 Ontvangst
13:00 Aanvang / introductie door LMN
13:40 Voorstellen bedrijf Fokker/GKN
14:00 Uitleg Lean Operating Model Fokker/GKN
15:30 Break
15:45 bezoek fabrieksonderdeel rompdelen en vleugel delen en staartdelen, voor Airbus en Gulfstream jets
17:00 Vragen / discussie model
17:30 Afsluiting

Locatie
Anthony Fokkerweg 4,
3351 NL Papendrecht

Aanmelden
Dit event staat open voor leden van LMN.

Per lid houden wij rekening met 3 deelnemers per bedrijf. Mocht je meer medewerkers willen meebrengen zet deze dan op de reserve lijst. We laten dan uiterlijk een week vooraf weten of er voldoende plek is.  Let wel, veiligheidsschoenen zijn verplicht!

Graag nodigen wij onze leden uit om gratis deel te nemen aan deze bijeenkomst.
Inschrijven kan via deze site of stuur een mail naar adi@leannetwork.nl.

Meer informatie en inschrijven

Voor extra inlichtingen over deze Lean Exchange Service kunt u contact opnemen met Annelies Dieperink van het secretariaat.

+31 (0)85 87 69 280

Direct aanmelden

Deze activiteit is uitsluitend voor LMN leden.
Registeren Het Lean Operating Model van GKN-Fokker (19 juni 2024)

Deze activiteit is uitsluitend voor LMN leden.

  Voornaam *

  Tussenvoegsel

  Achternaam *

  E-mailadres *

  Geslacht *
  VrouwMan

  Bedrijfsnaam *

  Functie *

  Telefoonnummer *

  Bekijk onze andere Activiteiten