Werkwijze

Activiteiten

Onze werkwijze is gericht op het helpen en ondersteunen van productiviteitsverbetering, door ervaringskennis te bieden op verschillende manieren. Word lid en u kunt deelnemen aan de volgende activiteiten:

Lean Management Round Table

Dit zijn bijeenkomsten waarbij presentaties worden gegeven voor en door (productie)bedrijven. In kleine groepjes worden ervaringen uitgewisseld. Deelnemers van universiteiten hebben vaak een ondersteunende rol. De bijeenkomst duurt een middag, start met een lunch en wordt afgesloten met een borrel. Het besloten karakter en de professionele setting hebben tot nu toe tot uitstekende resultaten geleid.

Lean Exchange Service

Laat bedrijven in kleine kring en 1-op-1 kennis en ervaring uitwisselen. LMN organiseert de exchange in carrousels van ongeveer 5 bedrijven. De snelheid waarmee de carrousel ‘rondgaat’ wordt in overleg afgestemd, denk aan bijv. 3 à 4 keer per jaar. De exacte focus van de activiteiten van de bijeenkomsten wordt onderling afgestemd. De bijeenkomsten vinden plaats bij ieder van de leden van carrousel. Door de kleine groep (lean-coördinatoren en operationele managers) kan snel en efficiënt kennis, ervaringen, documenten (en wat dies meer zij) worden uitgewisseld. De eerste carroussel heeft als leden: Luxaflex, ASML, Delta, Ahrend, en Nefit. Een tweede carrousel is in de opstartfase.

Trainingen

Verschillende trainingen op Lean gebied worden georganiseerd waarbij lid bedrijven tegen een gereduceerd tarief kunnen deelnemen. De trainingen lopen uiteen van oriëntatie tot aan volledige Lean Master opleidingen.

Excursies

Nationale en internationale excursies bij toonaangevende bedrijven, bijvoorbeeld Nissan Sunderland. Bedrijven delen hierbij hun kennis en ervaring met u. Vanwege de reputatie en contacten van het LMN lukt het vaak om een extra intensief en interactief programma te bewerkstelligen, dat veel verder gaat dan de standaard excursie.

Congressen

Met (inter)nationale sprekers waarbij trends en nieuwe ontwikkelingen op lean gebied centraal staan. Via onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de congressen.

Menu