Werkwijze

Round Tables

Kijken, leren maar ook input geven bij collega bedrijven vormen de basis ingrediënten van de Round Tables. Een aantal keren per jaar bezoeken we een van onze lidbedrijven waarbij vooraf bepaalde Lean tools aan de orde komen. Tijdens de rondleiding maak je kennis met het betreffende Lean programma waarna 3 a 4 Lean thema’s ter sprake worden gebracht. Per thema wordt een verdiepingsslag gemaakt door de deelnemers waarna deze kort wordt gepresenteerd. Een win-win situatie voor zowel het gastbedrijf als de bezoekende leden!

Lean Exchange Service (LES)

Specifieke thema’s verdienen specifieke aandacht! Bij een LES event zoomen we in op een onderwerp wat direct of indirect gerelateerd is aan Lean. Deze thema’s kunnen  gebracht worden door professionals van lidbedrijven , maar ook door  experts van buiten ons netwerk.  Daar de Lean als filosofie veel breder gaat dan alleen productie, komt bij LES juist de connectie met andere vakgebieden aan de orde zoals bijvoorbeeld finance, logistiek, kwaliteit, veiligheid of duurzaamheid. Maar ook thema’s als Scrum, Augmented Reality of QRM kun je hier terugvinden. Professionals van lidbedrijven vinden hier  hun “source”!

Platformen

Ondersteunende afdelingen, maar ook het management en directie spelen een grote rol bij Lean transformaties binnen een bedrijf. Het creëren van de juiste randvoorwaarden of het leveren van de juiste support is van grote invloed op het resultaat. Deze platformen wisselen elk op hun vakgebied informatie en aanwezige kennis uit waardoor het Lean huis van de juiste fundamenten wordt voorzien.

Webinars

In een uur of anderhalf bijgepraat worden vanachter je bureau of werkplek over een specifiek of aanverwant Lean thema. Webinars zijn niet meer weg te denken. Professionals geven hun kijk of verschillende thema’s waarna de discussie kan losbranden. Kort en krachtig op de hoogte blijven van de laatste technieken.

Trainingen

Binnen ons netwerk is er heel veel kennis aanwezig. Het ligt dus voor de hand dit ook te delen met andere leden. Onze trainingen zijn gericht op de technologische bedrijven waardoor de taal en de voorbeelden ook direct aansluiten bij de behoefte van de deelnemers.  Al onze trainingen voldoen aan de gestelde normen beschreven in de ISO 13053 en ISO 18404 waarbij tevens de LCS criteria worden gehanteerd. Eventuele certificering gebeurd uit naam van het bestuur bestaande uit gerenommeerde Lean bedrijven.  Lidbedrijven nemen deel tegen een gereduceerd tarief. De trainingen lopen uiteen van een oriëntatie middag tot aan een volledige Lean Master opleidingen.

Excursies

Nationale- en internationale excursies bij toonaangevende bedrijven, bijvoorbeeld Nissan, Scania of Toyota zijn de echte proof of the pudding! Bedrijven delen hun Lean kennis en ervaring met jou. Vanwege de reputatie en contacten van het LMN lukt het vaak om een intensief en interactief programma samen te stellen, dat veel verder gaat dan een standaard excursie.