Beste LMN leden,

De technologische sector in Nederland heeft de toekomst, mits onze sector  zich continue blijven verbeteren! Dit is ons uitgangspunt als LMN waar wij inmiddels al weer 8 jaar als stichting mee actief zijn binnen de technologische industrie.

Onze leden hebben altijd veel waardering gehad voor onze activiteiten waarbij het principe “Voor & door leden” hoog in ons vaandel staat. Het programma van LMN is dan ook gemixed en bestaat o.a. trainingen, Round tables en (buitenland) bezoeken aan internationale bedrijven.

Ook in het nieuwe jaar wil ik graag een oproep doen aan alle leden om zich weer actief in te zetten voor LMN en op deze manier kennis met elkaar te delen. Dat betekent bijvoorbeeld, dat alle leden af en toe een round table moeten willen organiseren. Het is niet nodig om daarmee pas te beginnen wanneer men op Lean gebied ver is gevorderd en met trots terugkijkt. Geen enkel bedrijf heeft op Lean gebied olympisch goud.  Binnen LMN gaat het juist om het leren van elkaar, onderweg naar de top. Haal collega’s naar binnen om out of the box te leren denken en ga bij collega’s kijken om oplossingen van anderen te zien werken. Dus zet een initiatief  voor uitwisseling binnen LMN bovenaan de lijst met goede voornemens en laat het ons weten zodat wij zo’n uitwisseling kunnen faciliteren!

Daarnaast doe ik graag tevens een oproep aan alle leden om potentieel nieuwe leden aan te dragen zodat ons netwerk kan blijven groeien. Ken je een interessant bedrijf dat past binnen ons netwerk? Laat het ons weten! Wij nodigen ze dan vrijblijvend uit voor de eerstkomende Round table!

Natuurlijk wil ik alle leden een fijne jaarwisseling toewensen als wel een voorspoedig nieuwjaar op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Laten we er een mooi Lean jaar van maken!

Hans

————————————————————————————————————————————————————–

Hans Wortmann

prof.dr.ir. J.C. Wortmann (voorzitter LMN)

Hoogleraar Business & ICT Faculteit Economie en Bedrijfskunde

Rijksuniversiteit Groningen

Als hoogleraar ben je altijd bezig met optimalisatie kansen. Als voorzitter van de stichting Lean Management Network en hoofdredacteur van het tijdschrift Computers in Industry, is Hans steeds bezig met vernieuwing in de maak industrie. Dit gebeurt zowel in onderzoeksprojecten met promovendi als door het begeleiden van studenten.

Als technisch bedrijfskundige, IT-specialist en hoogleraar Informatiemanagement is hij gespecialiseerd in bedrijfsinformatiesystemen voor ondernemingen, in het bijzonder in sectoren industrie,  logistiek, energie, en gezondheidszorg.