Webinar: Duurzaam versus Lean bij Scania

Datum : woensdag 28 april 2021

Het thema duurzaamheid staat hoog op de agenda. Ook bij Scania!

Alle bedrijven moeten aan de slag en hun bedrijfsprocessen en producten duurzaam zien te maken.  Kan Lean hier ook een rol in spelen? Kijk en leer hoe Scania dit thema oppakt in combinatie met Lean en ontdek welke modellen zij toepassen.

Na het succesvolle webinar Veiligheid en Lean door Toyota besteedt LMN ditmaal aandacht aan het thema duurzaamheid. We vroegen Scania wat zij op dit gebied hebben ontwikkeld en kregen een pasklare reactie:

Driving the shift towards sustainable transport eco system adding sustainability in the Lean landscape of flow efficiency and resource efficiency.
A continuous balance between Quality, Cost & CO2!

In dit Webinar zal René Brill (Managing Director |ON| Scania Logistics Netherlands) toelichten hoe zij dit thema hebben ingericht binnen hun bedrijf. Het Lean huis staat daarin, zoals altijd bij Scania, centraal inclusief de reeds gebruikte methodes en aanpak. Dit maakt een slimme en succesvolle aanpak van duurzaamheid mogelijk. De balans tussen de driehoek kwaliteit, kosten en CO2 staat in dit model centraal.

Het programma:

  • 15:00 Opening door LMN
  • 15:05 Presentatie Duurzaamheid versus Lean door René Brill, Scania Zwolle
  • 15:45 Uitwisseling van ervaringen en vragen
  • 16:15 Korte vooruitblik LMN 2021
  • 16:20 Afsluiting

Leden kunnen zich nu gratis aanmelden voor dit Webinar. Inschrijven kan via de link hiernaast of stuur een mailtje naar adi@leannetwork.nl.

Een link voor dit webinar ontvang je enkele dagen voorafgaande aan dit event.

Over René Brill
Met een opleidingsachtergrond van op het gebied van automotive engineering aan de HAN & technische bedrijfswetenschappen aan de RUG heeft René al sinds 2004 verschillende rollen bekleed binnen Scania. Gestart als trainee heeft hij verschillende leidinggevende rollen vervuld in het productie systeem van Scania. Hierna heeft hij zijn aandacht verlegt naar supply chain management waarbij hij nu als Managing Director Scania Logistics Netherlands verantwoordelijk is voor de globale logistieke hub, die de supply chains voor leveranciers centraal Europa & overseas aansturen voor materiaalbevoorrading aan alle Scania productievestigingen in de wereld. In deze rol speelt niet alleen de uitdaging tussen Just in Time leveringen en efficiënt transporteren een grote rol, maar ook duurzaamheid is een belangrijke factor geworden.

Meer informatie en inschrijven

Deze Go & See heeft reeds plaatsgevonden. Bekijk hier onze andere activiteiten van LMN.

+31 (0)85 87 69 280

Bekijk onze andere Activiteiten