Round Table TK Elevator

Datum : donderdag 13 oktober 2022

Ditmaal zijn we te gast bij een van onze leden die dankzij het continue innoveren van de gehele keten een procesflow heeft gecreëerd waardoor het bedrijf snel en adequaat kan reageren op de markt. Lean, CTO in combinatie met een stuk AI (artificial intelligence) maakt het voor het bedrijf mogelijk om in flow te werken vanaf klantorder t/m installatie. TKE nodigt de leden van LMN uit om mee te denken over de volgende stappen.

Over het bedrijf
Met 50.000 installaties alleen al in Nederland kun je stellen dat de trapliften van TKE behoorlijk populair zijn en dat het bedrijf een aardige prestatie heeft geleverd in de afgelopen 65 jaar. De ontwikkelingen hebben ook bij dit bedrijf zeker niet stilgestaan. Dankzij de modulariteit (CTO) kunnen trapliften razendsnel worden opgemeten, offertes worden opgesteld en daarna als order worden doorgevoerd. En dit voor vrijwel elke trap. Natuurlijk staat de flow hierbij centraal. Van order opmaak, order verwerking, flow productie en installatie bij mensen thuis maakt het gehele proces uiterst efficient.

Workshops:

Thema 1: Standaard werk
Een grondbeginsel van Lean! Geen standaard = geen verbetering! Maar dat is niet altijd gemakkelijk om je eigen mensen mee te krijgen. Hoe organiseer je dit en hoe krijg je mensen wel mee? Natuurlijk is training een onderdeel van dit proces maar dan ben je er niet mee. Het gebruik en het onderhoud zijn minstens net zo belangrijk! Kijk wat TKE tot op heden heeft bereikt en wat de volgende stap in dit proces kan zijn.

Thema 2: VSM klaar! Maar wat nu?
Langs niet alle Lean organisaties hebben een Actual en Future state VSM gemaakt van hun bestaande processen. Als dit uiteindelijk alsnog gedaan is dan moet er ook nog wat gebeuren! De executie van een VSM is geen eenvoudige opgave. Een VSM gaat immers dwars door de gehele organisatie en dan raak je nu eenmaal wat gevoelige puntjes of loopt hier en daar een heilige huisjes binnen. Kortom: hoe pak je deze uitdaging op en hoe zorg je ervoor dat dit in beweging blijft…

Thema 3: Go with the Flow
Verspillingen wegnemen en Flow creëren zijn de 2 belangrijkste thema’s binnen Lean. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan! Niet alleen intern moeten alle processen op flow worden ingetuned maar ook de order intake speelt een belangrijke rol. Hoe flexibel ben je als bedrijf? Wat kun je sturen aan de markt kant en wat kun je intern opvangen? Een dagelijks terugkerend thema binnen veel bedrijven. Wissel ervaringen uit en kijk hoe andere bedrijven hier mee om gaan.

Agenda
11:45 Ontvangst gasten
12:00 Intro LMN
12:15 Intro TKE algemeen
12:30 Intro Lean achtergrond informatie
13:00 Lunch
13:45 Indeling workshops incl rondleiding
15:15 Break
15:30 Vervolg workshops
16:30 Plenaire terugkoppeling 10 min per team
17:10 Afsluiting met hapje & drankje
17:30 Afronding

Locatie:
TKE Home Solutions
Van Utrechtweg 99
2921 LN Krimpen aan den IJssel

Aanmelden:
Dit event staat open voor leden van LMN.

Per lid houden wij rekening met 3 deelnemers per bedrijf. Mocht je meer medewerkers willen meebrengen zet deze dan op de reserve lijst. We laten dan uiterlijk een week vooraf weten of er voldoende plek is.

Let op, veiligheidsschoenen zijn verplicht!

Meer achtergrond informatie over TKE kun je vinden op TK Elevator

Meer informatie en inschrijven

Deze Round Table Sessie heeft reeds plaatsgevonden. Bekijk hier onze andere activiteiten van LMN.

+31 (0)85 87 69 280

Bekijk onze andere Activiteiten