Round Table Moba

Datum : woensdag 7 juni 2023

Waar anders kan het bedrijf dat wereldwijd toonaangevende fabrikant van machines voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren zitten dan in Barneveld.

Met 11 service centra wereldwijd vormt de locatie Barneveld het kloppend hart van deze operatie. De fabriek heeft grote veranderingen ondergaan in de afgelopen tijd waarbij flink geïnvesteerd is in gebouwen. Hiermee kon de logistiek worden verbeterd maar ook het bedrijf verder doorgroeien. 

Job Mosterd begon MOBA in Barneveld toen hij zijn eerste eiersorteermachine maakte in 1947. Mosterd werd gefascineerd door technologie en innovatie. Dankzij een duidelijke blik op de toekomst en door te luisteren naar zijn klanten legde hij de fundering voor MOBA (Mosterd-Barneveld) om uit te groeien tot een toonaangevend bedrijf in de eierindustrie. Nu, zeventig jaar later, delen zij nog steeds zijn visie en ontwikkelen en produceren zij op maat gemaakte oplossingen voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren voor consumptie.

De groei brengt ook echter nieuwe uitdagingen met zich mee. Processen worden complexer en verzuiling ligt op de loer. MOBA heeft reeds veel gedaan om deze uitdagingen aan te pakken maar wil die nu graag toetsten aan de kennis die bij lidbedrijven aanwezig is over dit thema.

Het programma:
In overleg met MOBA zijn we gekomen tot het volgende programma waarbij natuurlijk jullie inbreng wordt verwacht:

Thema 1: Escalatieproces & daily’s
MOBA wil een volgende stap maken in het beter inrichten van het escalatieproces waardoor de hidden factory beter in beeld komt. Kunnen de daily’s hierin een rol spelen? Welke randvoorwaarden zijn noodzakelijk en hoe faciliteer je dit systeem qua organisatie en mogelijke software? Kortom hoe pak je dit aan? Een actueel thema met vele kanten!

Thema 2: Creëren van pull tussen Assembly en Productie
Een zelfsturend systeem gebaseerd op de werkelijke behoefte klinkt ideaal. Een Pull systeem staat dan ook hoog op de prioriteitenlijst. Praktisch gezien geeft dit echter nog wel wat uitdagingen. Discipline, visuele inrichting en materiaal beschikbaarheid zijn zomaar wat punten die aandacht behoeven. Wat zouden de voordelen zijn voor het verder creëren van pull vanuit de assemblageafdeling richting RVS productie. Een belangrijke stap om Flow ook fysiek mogelijk te maken.

Thema 3: Magazijn performance
Goederen die via een magazijn worden uitgeleverd aan productie worden in de regel 7 keer verplaatst alvorens het onderdeel definitief wordt gemonteerd. Toch willen we grip hebben op onze voorraad om te weten of alles er is en natuurlijk om financiële redenen. Welke invloed heeft het magazijn op de Flow en welke bijdrage kunnen zij leveren om Waste te reduceren? Kortom welke KPI’s zijn zinvol om hier een goede sturing aan te geven?

Thema 4: Hoe maken we de volgende stap in continue verbeteren?
Veel bedrijven ervaren de uitdaging van Continuous Improvement (CI). Zeker in tijden van tekorten en hoge werkdruk is CI vaak even niet populair. Maar vroeg of laat komt het weer boven water. Ook MOBA zoekt nu naar een meer structurele aanpak om CI beter te borgen in de organisatie. Welke factoren zijn van belang en welke aanpak scoort het best? We zijn benieuwd naar jullie ervaring!

Schrijf je nu in voor een van deze thema’s!

De agenda:
11.30 u Inloop
12.00 u Catering
12.30 u Welkom door LMN
12.45 u Welkom / presentatie MOBA
13.00 u Doorspreken thema’s
13.45 u Fabriek rondleiding
15.00 u Break
15.15 u Start workshop
16.15 u Terugkoppeling afgevaardigde workshop
16.45 u Samenvatting v d dag
17.00 u Hapje / drankje

De inschrijving staat open voor leden van LMN. Geef je nu op via de link hiernaast of stuur een mail aan adi@leannetwork.nl.

 

Meer informatie en inschrijven

Deze Round Table Sessie heeft reeds plaatsgevonden. Bekijk hier onze andere activiteiten van LMN.

+31 (0)85 87 69 280

Bekijk onze andere Activiteiten