Round Table Eromus Marko

(15 november 2019)

Een oer Nederlands bedrijf, dat al 110 jaar garant staat voor kwalitatief hoogwaardig schoolmeubilair, vereist naast een goed product ook een hoogwaardige logistieke organisatie waarin verspillingen tot een minimum beperkt worden. Ook hier is het werken met Lean dus een logische keuze.
De nieuwbouw kon niet uitblijven na de groei van het bedrijf in de afgelopen jaren. Nu het pand (bijna) gereed is mag LMN “zijn bijdrage leveren” om d.m.v. de Round Table op onderstaande onderwerpen mee te praten over de verdere optimalisatie van de orderflow. Natuurlijk heeft het bedrijf in de afgelopen jaren veel verspillingen weten te elimineren. De nieuwbouw gaf daarbij een mooie boost om ook de grotere verbeter projecten te kunnen realiseren. Kijk en praat mee in deze Round Table hoe EromesMarko dit heeft aangepakt.

Over het bedrijf:
Eromes startte in 1909 zijn eerste activiteiten op het gebied van schoolmeubilair. In 1951 kwam Marko ook op de markt, waarna in 2013 de fusie plaatsvond en zo de naam EromesMarko ontstond. Met eigen industrieel ontwerpers ontwikkeld en produceert men op 4 locaties in Nederland meubilair voor het onderwijs (van basisschool tot universiteit), de kinderopvang en bibliotheken.
Op de locatie in Wijchen was het bedrijf gevestigd in een pand dat stamde uit 1967. Door groei en andere wensen en eisen was dat pand duidelijk aan vervanging toe. Daarom startte men in 2016 de bouw van een geheel nieuw pand dat voldoet aan de nieuwste eisen op het gebied van duurzaamheid. Natuurlijk is dit gelijk een unieke gelegenheid om de orderflow in het bedrijf naar het volgende niveau te tillen.

Workshops
Ondanks dat er heel veel thema’s spelen moeten we natuurlijk wederom een keuze maken uit alle interessante opties. Kijk en praat mee op een van de volgende onderwerpen die actueel zijn voor dit bedrijf.
Thema 1: Visueel management werkplekken
Vanuit de Lean theorie weten we hoe belangrijk het is om de doelstellingen goed te visualiseren zodat een ieder direct kan zien wat waar moet gebeuren. Bij het standaardiseren helpt visualisatie. Op dit punt kan echter nog het nodige verbeterd worden. Is het duidelijk om de gekozen werkwijze en doelstellingen te herkennen aan de manier waarop de productie is ingericht? Wat kan hieraan verbeterd worden?

Thema 2: Quality Awareness
Verborgen kosten en lange vertragingen komen vaak voort uit slecht functionerende processen. Bij navraag blijkt dan vaak dat de onderliggende uitdagingen al lang bekend waren. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze kwaliteitsproblemen beter en sneller worden gesignaleerd (erkent), opgepakt, geanalyseerd, opgelost en geborgd!

Thema 3: Go to the Gemba!
Observeren blijkt soms geen gemakkelijke opgave. Alles moet snel en direct geregeld zijn. Toch blijkt steeds vaker dat de door Taiichi Ohno ontwikkelde Gemba Walk van grote waarde is om de uitdagingen goed te doorgronden en vervolgens zaken effectief aan te pakken. Doe mee met dit thema en wissel ervaringen uit. Ga naar een van de aangegeven spots en wissel na afloop je ervaringen uit over de werkwijze en bespreek natuurlijk de mogelijke waargenomen verbeter opties.

Thema 4: Kanban
Een van de Pull technieken is natuurlijk Kanban. Het trekken aan i.p.v. drukken maakt een Flow meer vloeiend met minder wachttijden. De Kanban kan zijn ingericht op interne producten die uit een voortgaand proces komen, maar natuurlijk zien we Kanban ook terug bij extern aangeleverde producten. EromesMarko wil zoveel mogelijk Pull systemen ingericht krijgen. De vraag hierbij is dus: waar zien we nog meer Kanban mogelijkheden in de fabriek?

Agenda
11:30 Ontvangst gasten
12:00 Intro LMN
12:15 Intro EromesMarko algemeen
12:30 Intro Lean achtergrond informatie
13:00 Lunch
13:45 Indeling workshops incl rondleiding
15:15 Break
15:30 Vervolg workshops
16:30 Plenaire terugkoppeling 10 min per team
17:10 Afsluiting & borrel
18:00 Einde

Locatie:
EromesMarko Wijchen
Nieuweweg 240
6603 BV Wijchen

Aanmelden:
Dit event staat open voor leden van LMN.
Per lid houden wij rekening met 3 deelnemers per bedrijf. Mocht je meer medewerkers willen meebrengen zet deze dan op de reserve lijst. We laten dan uiterlijk een week vooraf weten of er voldoende plek is.

Aanmelden voor dit event kan per 1 augustus!

Meer informatie en inschrijven

Voor extra inlichtingen over deze Round Table Sessie kunt u contact opnemen met Annelies Dieperink van het secretariaat.

+31 (0)85 87 69 280

Direct aanmelden

Deze activiteit is uitsluitend voor LMN leden.
Registeren Round Table Eromus Marko (15 november 2019)

Deze activiteit is uitsluitend voor LMN leden.

Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
E-mailadres *
Geslacht *
VrouwMan
Bedrijfsnaam *
Functie *

Telefoonnummer *

Voorkeur workshop thema

Bekijk onze andere Activiteiten

Menu