Round Table EromesMarko

Datum : vrijdag 15 november 2019

Een oer Nederlands bedrijf, dat al 110 jaar garant staat voor kwalitatief hoogwaardig schoolmeubilair, vereist naast een goed product ook een hoogwaardige logistieke organisatie waarin verspillingen tot een minimum beperkt worden. Ook hier is het werken met Lean dus een logische keuze.
De nieuwbouw kon niet uitblijven na de groei van het bedrijf in de afgelopen jaren. Nu het pand (bijna) gereed is mocht LMN “zijn bijdrage leveren” om d.m.v. de Round Table op onderstaande onderwerpen mee te praten over de verdere optimalisatie van de orderflow. Natuurlijk heeft het bedrijf in de afgelopen jaren veel verspillingen weten te elimineren. De nieuwbouw gaf daarbij een mooie boost om ook de grotere verbeterprojecten te kunnen realiseren. Op 15 november j.l. waren we te gast en gingen we kijken hoe zij dit hebben ingevuld.

De Round Table
Het concept van de Round Table is voor alle leden inmiddels bekend. Omdat de Lean gereedschappen universeel kunnen worden ingezet is het vaak de vraag hoe je dit vertaald naar je eigen specifieke omgeving. De introductie van de ene tool gaat dan vaak gemakkelijker dan de andere. De deelnemers aan de Round Table doen praktijk ervaring op door als gast te kijken wat een bedrijf heeft bereikt. Anderzijds ontvangt het gastbedrijf veel praktische informatie van de bezoekers die veelal een hoge Lean expertise meebrengen. Een win-win situatie dus!
Met een hoge opkomst was ook deze dag weer succesvol. De groep werd opgesplitst naar de verschillende thema’s en begeleid door interne coaches waarmee het gesprek werd aangegaan.

Workshops
Ondanks dat er heel veel thema’s spelen hebben we natuurlijk wederom een keuze moeten maken. De volgende onderwerpen zijn door EromesMarko naar voren gebracht waarbij de deelnemers werd gevraagd input te leveren. De thema’s waren: Visueel Management, Quality Awareness, Go to the Gemba en Kanban. Na een bezoek aan de Gemba werd er door de verschillende teams inhoudelijk gesproken over de bestaande situatie en de mogelijke verbeteropties. In de centrale feed back presenteerde vervolgens de gasten hun adviezen aan het management en de interne coaches van Eromesmarko.

De dag werd afgesloten met een kleine versnapering in het mooie nieuwe Grand Cafe van het bedrijf. LMN leden kunnen terugkijken op een zeer mooie dag waarin veel informatie over proces optimalisatie is uitgewisseld waarbij het LMN motto “Voor en door bedrijven” weer volledig recht is aangedaan.

Durf jij het aan om onze leden te “challengen” en uit te nodigen voor een Round Table bij jouw bedrijf? Laat het ons weten!

Over het EromesMarko:
Eromes startte in 1909 zijn eerste activiteiten op het gebied van schoolmeubilair. In 1951 kwam Marko ook op de markt, waarna in 2013 de fusie plaatsvond en zo de naam EromesMarko ontstond. Met eigen industrieel ontwerpers ontwikkelt en produceert men op 4 locaties in Nederland meubilair voor het onderwijs (van basisschool tot universiteit), de kinderopvang en bibliotheken.
Op de locatie in Wijchen was het bedrijf gevestigd in een pand dat stamde uit 1967. Door groei en andere wensen en eisen was dat pand duidelijk aan vervanging toe. Daarom startte men in 2016 de bouw van een geheel nieuw pand dat voldoet aan de nieuwste eisen op het gebied van duurzaamheid. Natuurlijk is dit gelijk een unieke gelegenheid om de orderflow in het bedrijf naar het volgende niveau te tillen.

Meer informatie en inschrijven

Deze Round Table Sessie heeft reeds plaatsgevonden. Bekijk hier onze andere activiteiten van LMN.

+31 (0)85 87 69 280

Bekijk onze andere Activiteiten