Webinar: Veiligheid & Lean

Datum : woensdag 10 maart 2021

Lean gaat verder dan alleen Flow creëren!

Wie denkt dat het Lean los staat van andere bedrijfsonderdelen heeft het mis. Zo zijn Lean & veiligheid onlosmakelijk met elkaar verbonden. Beter nog, ze versterken elkaar! Toyota laat zien hoe zij dit combineren.

Zie hier een korte impressie van het webinar:

Waarom veiligheid en Lean hand in hand gaan.
Als Lean professional kom je dagelijks uiteenlopende zaken tegen. Binnen Toyota Material Handling ervaren Lydia van den Bogaard (Toyota Lean Academy manager) en Dave Zuuring (business development manager Toyota Lean Services training & Safety) dagelijks hoe hun beider kennis overlapt en meer dan voldoende raakvlak heeft.
In dit webinar geven ze je een inkijkje aan de hand van een praktisch denkmodel en delen zij ervaringen hoe zij Lean en veiligheid combineren en de verbinding met hun klanten maken. In deze praktische sessie willen we ook graag weten hoe de deelnemende bedrijven hiermee omgaan (Yokoten) en welke raakvlakken er  zijn met beide thema’s.

Het programma:

  • 15:00 Opening door LMN
  • 15:05 Presentatie Veiligheid & Lean door Dave Zuuring & Lydia Van den Bogaard
  • 15:45 Uitwisseling van ervaringen en vragen
  • 16:15 Korte vooruitblik LMN 2021
  • 16:20 Afsluiting

Leden kunnen zich nu gratis aanmelden voor dit Webinar. Inschrijven kan via de link hiernaast of stuur een mailtje naar adi@leannetwork.nl.

Een link voor dit webinar ontvang je enkele dagen voorafgaande aan dit event.

Over Lydia Van den Bogaard
Als Lean Academy Manager is Lydia actief bij zowel Toyota locaties als bij bedrijven in binnen- en buitenland. Immers lean komt pas tot zijn recht als de hele keten lean is ingericht! Zij heeft het lean-gedachtengoed al vele jaren terug omarmd en daardoor helemaal in haar element bij Toyota. Haar credo: ‘Vertrouwen is goed maar checken is beter’. Oftewel Genchi Genbutsu, ga daar kijken waar de waarheid ligt om de juiste beslissingen te nemen om consensus en doelstellingen te bereiken.
Kenmerkend voor Lydia is: spontaan en leergierig, vastberaden, doorzettingsvermogen, realistisch, praktisch, actiegericht, open en direct. Daarmee is zij de echte ambassadeur voor lean-minded bedrijven.

Over Dave Zuuring
Met ruim 24 jaar ervaring in Material Handling is Dave de ervaringsdeskundige op het snijvlak Lean & veiligheid binnen Toyota. In zijn dagelijks werk adviseert en inspireert hij klanten over het gebruik en de toepassing van de Toyota magazijn- en vorkheftruckoplossingen. Hierbij spelen het bewust bekwaam omgaan met  deze middelen en  het bereiken van een blijvend positieve impact  een grote rol. In de dynamische wereld van logistiek ervaart hij zo de verbinding tussen Lean en Safety in de praktijk.

 

Meer informatie en inschrijven

Deze Go & See heeft reeds plaatsgevonden. Bekijk hier onze andere activiteiten van LMN.

+31 (0)85 87 69 280

Bekijk onze andere Activiteiten