SMART Industry – De praktische toepassing!

Datum : donderdag 10 juni 2021

In deze Lean Exchange Services bezoeken we het centrum van de technologische industrie het Brainport Industries Campus (BIC), alwaar we kennis maken met het Fieldlab “Flexible Manufacturing Systems”. TNO laat samen met enkele leden zien wat zij met FMS inmiddels hebben bereikt en hoe dit bij de leden praktisch wordt ingezet.

Smart Industry | Industrie 4.0. door TNO, IJssel & Equinox.

Voor grotere bedrijven was de stap naar SI nog wel te doen, maar voor kleinere bedrijven met een bescheiden ontwikkelingsbudget was dat niet altijd vanzelfsprekend. Inmiddels heeft SI een behoorlijke groei doorgemaakt. Niet alleen in deelnemers maar ook in de wijze van aanpak en de focus, waarbij digitalisering van de industrie als kernpunt wordt benoemd. Er worden nu 8 transformaties aangegeven welke start bij SLIM produceren en uiteindelijk doorloopt tot SLIM werken, waarbij de menskant weer meer centraal staat.
Lean en SI staan dicht bij elkaar of leunen wellicht zelfs op elkaar! Bij Lean gaat het om het wegnemen van verspillingen en Flow organiseren binnen de bedrijfsvoering. In de 8 transformaties komen we soortgelijke doelen tegen. Het grote verschil is wel dat SI alles in de digitale sfeer trekt daar waar Lean Manufacturing juist ook de nadruk legt op simpele en eenvoudig bruikbare middelen zoals de ouderwetse Kanban kaart die visualisatie nastreeft!
Natuurlijk is digitalisering prima toepasbaar als het aankomt op Flow. Flexibiliteit en doorstroming is immers voor elk bedrijf van belang.

Voor deze middag gaan we naar Brainport Industries Campus (BIC), dé campus van de maakindustrie. Hier worden de meest innovatieve bedrijven en instituten bij elkaar gebracht. De hele toeleverketen manifesteert zich hier als één geheel. Bedrijven op Brainport Industries Campus delen hun kennis van productontwikkeling en technologie en werken nauw samen op het gebied van research en development.

We bezoeken ditmaal het Fieldlab “Flexible Manufacturing Systems” welke gefaciliteerd wordt door TNO. De focus van dit Fieldlab ligt op de samenwerking tussen mens en robot als ook op AR support technologie voor assemblage processen.

Agenda:
Het middag programma zier er als volgt uit:

  • 13:15 uur Ontvangst
  • 13:30 uur Intro LMN
  • 13:40 uur Fieldlab programma TNO
  • 14:00 uur Demo 1: Projectie technologie
  • 14:20 uur Demo 2: Hololens 7 Smart Glass
  • 14:40 uur Demo 3: Digitale werkinstructies
  • 15:00 uur Demo 4: Mens robot (ABB Yumi)

(Demo’s rouleren in groepjes)

  • 15:20 uur praktijk ervaring Equinox toepassing Smart Glass
  • 15:50 uur Integratie /toepassing door IJssel
  • 16:20 uur Afsluiting

Locatie:
Brainport Industries Campus
BIC 1 5657, BX Eindhoven

Geïnteresseerd?
Meld je aan voor dit event via deze site of stuur een mail naar adi@leannetwork.nl.

            


I.v.m. de geldende Corona maatregelen blijven enkele beperkingen van kracht. Zo is de 1,5 mtr regel, het dragen van mondkapjes en een check-in gesprek vooralsnog voorgeschreven. Gezien deze verplichtingen is tevens het maximaal aantal deelnemers gelimiteerd.

Meer informatie en inschrijven

Deze Lean Exchange Service heeft reeds plaatsgevonden. Bekijk hier onze andere activiteiten van LMN.

+31 (0)85 87 69 280

Bekijk onze andere Activiteiten