SMART Industry | De praktische toepassing! On-line live event

(plaatsgevonden 26 mei 2020)

LMN gaat on-line met SMART INDUSTRY!
Hoewel we ons hadden verheugd op een bezoek aan Brainport Industries Campus ofwel BIC moeten ook wij ons programma aanpassen aan de huidige situatie. Daarom hebben we besloten onze SMART INDUSTRY meeting on-line te gaan doen. De geplande datum van 26 mei kan daarom gewoon blijven staan!

Schiet het al een beetje op met SMART INDUSTRY?
In 2014 moesten we aan de bak! SI ofwel Smart Industry werd de nieuwe trend! Een trend die gestart was in Duitsland met Industrie 4.0 het jaar ervoor en dringend om een reactie vroeg aan onze kant van de grens. Maar wat is dat nou precies  en wat heb je eraan? We zijn nu 6 jaar verder. Tijd om een balans op te maken!

Voor grotere bedrijven was de stap naar SI nog wel te doen, maar vooral kleinere bedrijven met een bescheiden ontwikkelingsbudget was dat niet altijd vanzelfsprekend. Inmiddels heeft SI een behoorlijke groei doorgemaakt. Niet alleen in deelnemers maar ook in de wijze van aanpak en de focus, waarbij digitalisering van de industrie als kernpunt wordt benoemd. Er worden nu 8 transformaties aangegeven welke start bij SLIM produceren en uiteindelijk doorloopt tot SLIM werken waarbij de menskant weer meer centraal staat.
Lean en SI staan dicht bij elkaar of leunen wellicht zelfs op elkaar! Bij Lean gaat het om het wegnemen van verspillingen en Flow organiseren binnen de bedrijfsvoering. In de 8 transformaties komen we soortgelijke doelen tegen. Het grote verschil is wel dat SI alles in de digitale sfeer trekt daar waar Lean Manufacturing juist ook de nadruk legt op simpele en eenvoudig bruikbare middelen zoals de ouderwetse Kanban kaart die visualisatie nastreeft!
Natuurlijk is digitalisering prima toepasbaar als het aankomt op Flow. Flexibiliteit en doorstroming is immers voor elk bedrijf van belang.

Voor deze gelegenheid hebben we IJssel en TNO gevraagd uitleg te geven over de vorderingen rondom 2 fieldlabs te weten:
– Fieldlab ”Advanced Manufacturing Logistics” waarbij we een kijkje nemen in de wereld van samenwerking in de keten en automatiseren van de interne logistieke bewegingen.
– Fieldlab “Flexible Manufacturing Systems” welke gefaciliteerd wordt door TNO. De focus ligt hier zowel op de samenwerking tussen mens en robot als ook op AR support technologie voor assemblage processen.

Locatie & Tijd:
Dinsdag 26 mei
Tijd: 14:30 – 16:30 uur
Medium: Dit on-line live event is te volgen via Microsoft Teams dat o.a. middels u eigen browser beschikbaar is.

Agenda:
14:30 Opening door LMN
14:40 SMART industry algemeen met uitleg door Mark Peters. Praktijkvoorbeelden en live demonstratie nieuwe technologiën
15:00 Fieldlab Advanced Manufacturing Logistics door IJssel
15:20 Fieldlab Flexible Manufacturing systems door TNO
15:45 Inventarisatie ervaringen met en kansen voor nieuwe technologieën bij deelnemers – Overleg in kleine subgroepen
16:30 Afsluiting

Geïnteresseerd?
Op dinsdag 26 mei nodigen wij graag onze leden uit om gratis deel te nemen aan deze digitale bijeenkomst. Je ontvangt van ons – na de aanmelding-  2 links waarmee je toegang krijgt tot deze on-line bijeenkomst. Inschrijven kan via deze site of stuur een mail naar adi@leannetwork.nl.

Meer informatie en inschrijven

Deze Lean Exchange Service heeft reeds plaatsgevonden. Bekijk hier onze andere activiteiten van LMN.

+31 (0)85 87 69 280

Bekijk onze andere Activiteiten

Menu