Scrum & Agile gebruikt bij VMI voor Product development

Datum : woensdag 3 juli 2019

Op 3 juli was LMN te gast bij VMI Epe voor een bijzonder event. Srum gebruikt bij Product development. Hoewel het thema Scrum & Agile zeker niet nieuw zijn, zien we bij steeds meer leden dat deze werkwijze wordt toegepast binnen engineering. Wij waren benieuwd waarom VMI deze techniek heeft gekozen en vooral wat de resultaten zijn tot op heden! Onze leden waren natuurlijk daarbij aanwezig.

Organisaties moeten op alle fronten vooruit. Niet alleen worden de klanteisen hoger maar verwachten zij tevens een kortere time to market van nieuwe producten. Tegelijkertijd zien we een nijpend tekort aan personeel ontstaan met name op engineerings gebied. Om dit beter te kunnen managen blijken  meerdere bedrijven naast Lean ook aan de slag te zijn gegaan met Agile & Srum gericht op product development. Ook tijdens deze bijeenkomst bleek een deel van de LMN bedrijven reeds actief op dit gebied!

Scrum  toegepast bij VMI Epe

Product ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op bij VMI. Het bedrijf staat bij de klanten bekend als hoog innovatief en sterk klantgericht. Het ontwikkelen van nieuwe concepten en het neerzetten van functionele ontwerpen met een korte time-to-market maakt de noodzaak om VMI “mager & lenig” te krijgen en te houden. Lean is en blijft voor VMI daarbij van grote waarde. Toch bleek de ontwikkelings snelheid niet afdoende en ging men op zoek naar andere methoden om de wendbaarheid te vergroten. Scrum technieken werden ingevoerd en slim gecombineerd met het bestaande Lean programma zoals de Daily stand up meetings in combinatie met de Tier escalatie werkwijze. Een keuze die goed uitpakt voor VMI.

Tijdens ons bezoek aan de werkvloer konden we prima waarnemen hoe dit systeem in de praktijk functioneert. De uitstekend verzorgde uitleg gaf daarnaast alle aanwezigen een prima beeld van deze nieuwe werkwijze waarbij de opstart, de valkuilen en de resultaten van deze werkwijze werden besproken.

Uitleg Agile werkwijze door Devoteam

Om het plaatje compleet te krijgen vonden we Gisbert Oskam, werkzaam bij Devoteam, bereid om zijn ervaringen als  Principal DevOps Consultant met ons te delen. Als Agile Transformation Consultant is hij actief bij o.a. ING en de sociale verzekeringsbank. Aan de hand van een korte maar overzichtelijke presentatie gaf Gisbert tekst en uitleg over de achtergrond en de werkwijze van Scrum. Een techniek die sinds 2001 is geïntroduceerd in de IT wereld waar men hier en daar (understatement!) ook wat uitdagingen had op het gebied van software ontwikkelingen qua verwachtingen, doorlooptijd en natuurlijk kosten. Na een oefening met de “sprint” werkwijze zoals die wordt toegepast bij Scrum kon de middag worden afgesloten met het uitwisselen van persoonlijke ervaringen en natuurlijk de visite kaartjes voor nadere bezoeken.

Vanuit stichting LMN willen we dan ook zowel VMI als Gisbert hartelijk danken voor hun inzet en gastvrijheid voor deze waardevolle middag!

Meer informatie en inschrijven

Deze Lean Exchange Service heeft reeds plaatsgevonden. Bekijk hier onze andere activiteiten van LMN.

+31 (0)85 87 69 280

Bekijk onze andere Activiteiten