Round Table Zehnder

Datum : dinsdag 2 juli 2024

Zehnder is al lange tijd actief lid van LMN. Lean denken en werken staat dan ook hoog aangeschreven binnen het bedrijf. Toch is dat geen gemakkelijke opgave binnen een internationaal georiënteerd bedrijf waar ontwikkeling, productie en sales onder 1 dak is ondergebracht maar centraal wordt gecoördineerd vanuit het hoofdkantoor in Zwitserland. Daarnaast veranderd de behoefte van de markt sterk en worden innovatieve oplossingen verwacht in de bouw die maken dat Pull systemen en Flow niet vanzelfsprekend lijken. De uitdagingen zijn daarom ook groot!

Over het bedrijf
Zehnder Group Nederland, gevestigd in Zwolle, levert energiezuinige, gezonde en comfortabele binnenklimaatoplossingen voor toepassing in woningbouw en utiliteit. Zehnder Group Nederland heeft 250 mensen in dienst en is onderdeel van de Zwitserse internationaal opererende Zehnder Group. De Zehnder Group biedt comfortsystemen op het gebied van ventilatie, warmteterugwinning, radiatoren, designradiatoren, maatwerkradiatoren, LTV radiatoren, stralingspanelen en filteroplossingen voor de industrie. Zehnder in Zwolle kent zowel een sales als een productie- en ontwikkel faciliteit. In de productie- en ontwikkelfaciliteit worden ventilatie- en WTW units ontwikkeld en geproduceerd.

Aanleiding:
Klimaat ontwikkelingen spelen een grote rol bij veel bedrijven. Inspringen op die behoefte maakt dat product ontwikkeling een key activiteit is voor Zehnder. Echter de overstap naar een vlekkeloos productie proces is niet altijd even gemakkelijk. Wat is de beste route en hoe kan je dat proces nu optimaliseren?

Workshop thema’s

Thema 1. 5S en CI in Development:
Hoe motiveren we en stimuleren we Developers?
Binnen Operations is 5S haast een vanzelfsprekendheid, ook wil Zehnder binnen Development graag de volgende stappen zetten om 5S op een hoger niveau te tillen. Maar hoe kun je als bedrijf 5S goed implementeren in een omgeving waar veel creativiteit plaatsvindt en niet altijd alles in vaste structuren te vangen is?

Thema 2. Operational Transfer:
Hoe zorgen we voor een goede overdracht zonder spanning?
Bij het releasen van een nieuw product van de ontwikkelorganisatie naar de productieorganisatie komt veel kijken. Veel verschillende afdelingen zijn betrokken, er zijn veel communicatielijnen en alles moet zowel fysiek als systematisch goed ingericht zijn om het vlekkeloos te kunnen overdragen. Zehnder wil graag sparren over de uitdagingen welke zij tegenkomen tijdens deze Operational transfer en hoe deze uitdagingen aan te gaan.

Thema 3. Standhouden van CI cultuur:
Hoe houden we stand in tijden van groei en gevraagde costdowns?
Bij Zehnder staat continu verbeteren hoog in het vaandel en worden verschillende initiatieven op het gebied van continu verbeteren verder ontplooid. Ondertussen is de output over de afgelopen jaren flink gegroeid en daarnaast wordt vanuit het hoofdkantoor om costdowns gevraagd. Hierdoor ziet Zehnder dat soms in de waan van de dag de gemaakte afspraken en opgezette structuren rondom continu verbeteren naar de achtergrond verschuiven. Zehnder is benieuwd naar de visie en ervaring van andere bedrijven over hoe continu verbeteren ook aandacht te kunnen blijven geven in tijden van groei.

Agenda:
11.45 uur Ontvangst incl. koffie/thee belegde broodjes
12.30 uur Aanvang Round Table door LMN
12.40 uur Introductie bedrijf door Hendrik Jan de Wilde, Director Production Business Unit Zwolle
13.00 uur Lean programma en activiteiten Zehnder
13.30 uur Groepen opsplitsen en fabriek bezoeken
14.30 uur Korte pauze
14.45 uur Thema uitleg groepen en discussie per groep
15.45 uur Stellingen poneren en afstemmen
16.30 uur Plenaire terugkoppeling
17.00 uur Gelegenheid tot netwerken o.g.v. hapje + drankje
17:30 uur Afsluiting

Locatie:
Lingenstraat 2,
8028 PM Zwolle

Aanmelden:
Dit event staat open voor leden van LMN.

Per lid houden wij rekening met 3 deelnemers per bedrijf. Mocht je meer medewerkers willen meebrengen zet deze dan op de reserve lijst. We laten dan uiterlijk een week vooraf weten of er voldoende plek is.  Let wel, veiligheidsschoenen zijn verplicht!

Graag nodigen wij onze leden uit om gratis deel te nemen aan deze bijeenkomst welke in Zwolle zal plaatsvinden.
Inschrijven kan via deze site of stuur een mail naar adi@leannetwork.nl

Meer informatie en inschrijven

Deze Round Table Sessie heeft reeds plaatsgevonden. Bekijk hier onze andere activiteiten van LMN.

+31 (0)85 87 69 280

Bekijk onze andere Activiteiten