Round Table VDL-ETG

Datum : donderdag 9 november 2023

Met de uitbreiding van 3 productie hallen en de renovatie van de bestaande locatie, is VDL-ETG Almelo hard gegroeid in de afgelopen periode. Een indrukwekkende operatie.

Met 9 locaties verdeeld over 5 landen kan VDL-ETG amper de vraag bijhouden. Ook in Almelo is al flink geïnvesteerd in meerdere panden, cleanrooms en productie apparatuur om aan de vraag naar systemen voor semiconductor productie, aerospace en de medische markt te voldoen. Bestaande processen moeten op de schop en flows moeten opnieuw worden ingericht. LMN is er bij!

Het bedrijf:
Bij VDL ETG Almelo ontwikkelen en produceren ze complexe en innovatieve modules en systemen waarvan anderen denken dat het onmogelijk is. Denk daarbij aan het verder ontwikkelen van computerchips, het bestrijden van ziekten en het onderzoeken van het heelal.
Als contract development & manufacturing partner kiest VDL-ETG om dicht bij de klant te zitten. Ook dus in Nederland waar grote klanten als ASML een belangrijke afnemer zijn. Het beheersen van de kwaliteit, de doorlooptijd en (faal)kosten zijn cruciaal in deze markt. Dit vraagt een constante aandacht.
LMN leden worden weer in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan dit event. Het beloofd een interessante bijeenkomst te worden.

Het programma:
In overleg met VDL-ETG zijn we gekomen tot het volgende programma waarbij natuurlijk jullie inbreng wordt verwacht:

Thema 1: Werken in takten in een cleanroom?
In onze cleanrooms monteren we technisch complexe en kwalitatief hoogwaardige systemen voor de chipindustrie. Deze willen we voorspelbaar, foutvrij en efficiënt produceren. Normaal gesproken werk je dan al snel in takten, met vaste doorlooptijden en werkpakketten. Wij gaan graag met jullie in gesprek of deze manier van produceren zinvol zou zijn voor onze (gevoelige) producten, op een beperkte ruimte, met continue logistieke- en kwaliteitsuitdagingen.

Thema 2: Traceability
In een groeiende markt, waarin het cruciaal is dat materialen op het juiste moment op de juiste plek bij de juiste persoon zijn, is het van essentieel belang dat in het proces tussen stations altijd traceerbaar is waar goederen zich bevinden.
Bij VDL ETG Almelo worden high-tech mechatronische producten gemaakt met complexe interne processen, waarbij producten diverse afdelingen door moeten. Door de groei vindt productie ook op steeds meer productielocaties plaats. Dit maakt het beheer van materiaalstromen en traceerbaarheid complexer, maar ook veel belangrijker. Kortom zijn we op zoek naar methoden en middelen om te allen tijde te weten waar producten zich bevinden om zo klaar te zijn voor de toekomst.

Thema 3: Human Errors
Bij onze eindklanten kunnen kleine “Human Errors” grote gevolgen hebben. Eén los boutje in een chipmachine leidt al snel tot miljoenen euro’s gevolgschade. Hoe richt je een werkplek zodanig in waarbij de kans op deze Human Errors tot een minimum beperkt wordt? En waar beginnen we?

Thema 4: Een paar extra ogen voor een 100% compleet product
We streven naar een 100% foutvrije montage voor onze klanten. Dit wordt geborgd met werkinstructies, controlelijsten en afnames door kwaliteit. Deze middelen zijn echter niet waterdicht. De afdeling “Projects” overweegt een visueel detectiesysteem voor het opsporen van fouten. Maar wellicht zijn er eenvoudigere manieren om ons proces en/of montage inrichting te aanpassen zodat fouten tot het verleden behoren. Hierover gaan wij graag met jullie in discussie.

Thema 5: Dagstart en kaizens
Binnen de afdeling “Onderdelen fabricage” maken we onderdelen tot soms wel op de nanometer nauwkeurig. Dit vergt continue sturing en verbetering op kwaliteit, doorlooptijd en kosten, iets wat we met dagstarten en kaizens willen borgen. Ook wij willen hier stappen in maken en zijn benieuwd naar jullie ervaringen en adviezen.

Schrijf je nu in voor een van deze thema’s!

Agenda:
11.30 u Inloop
12.00 u Catering
12.30 u Welkom door LMN
12.45 u Welkom / presentatie VDL-ETG
13.00 u Doorspreken thema’s
13.45 u Fabriek rondleiding
15.00 u Break
15.15 u Start workshop
16.15 u Terugkoppeling afgevaardigde workshop
16.45 u Samenvatting v d dag
17.00 u Hapje / drankje

Locatie:
VDL-ETG Almelo
Bornsestraat 345,
7601 PB Almelo

Aanmelden?
Dit event staat open voor leden van LMN.

Per lid houden wij rekening met 3 deelnemers per bedrijf. Mocht je meer medewerkers willen meebrengen zet deze dan op de reserve lijst. We laten dan uiterlijk een week vooraf weten of er voldoende plek is. Let wel, veiligheidsschoenen, gehoorbescherming en veiligheidsbrillen zijn verplicht!

Graag nodigen wij onze leden uit om gratis deel te nemen aan deze bijeenkomst.

Inschrijven kan via deze site of stuur een mail naar adi@leannetwork.nl.

Meer informatie en inschrijven

Deze Round Table Sessie heeft reeds plaatsgevonden. Bekijk hier onze andere activiteiten van LMN.

+31 (0)85 87 69 280

Bekijk onze andere Activiteiten