Round Table Van Beest

(16 september 2021)

Van Beest is een fabrikant en leverancier van hoogwaardige ketting- en staaldraad accessoires en telt ca. 180 werknemers. Het bedrijf is al bijna 100 jaar actief in de productie van sluitingen met hoge trekkracht.

Dirk van Beest richtte het bedrijf in 1922 op aanvankelijk als leverancier van ijzerwerken aan de baggerindustrie. Van Beest is inmiddels flink gegroeid en beschikt over vier productielocaties in Sliedrecht, Frankrijk, Spanje en Duitsland. Daarnaast ondersteunen zij zeven distributeurs met verkoopkantoren in Sliedrecht, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, China, Amerika en Brazilië, met voorraadlocaties in Sliedrecht, Houston en Chicago. Dankzij de  ervaring op het gebied van ijzerwerken heeft Van Beest Sliedrecht met zijn sluitingen een groot voordeel boven de concurrentie, wat reeds lang geleden het begin betekende van een netwerk van professionele gebruikers, dat zich inmiddels uitstrekt over de hele wereld. Een korte film over het productiebedrijf vind je hier.

Workshops:
Met een aanvankelijke wensenlijst van meer dan 8 thema’s blijkt wel dat Van Beest open staat voor de hoogwaardige kwaliteitsinput van mede LMN leden. Toch hebben we het aantal thema’s iets teruggebracht, waardoor we meer focus kunnen aanbrengen op deze items en de input ervan die het bedrijf verdient. De volgende onderwerpen staan nu op het programma:

Thema 1: Logistiek en het gebruik van SAP systemen bij Lean
Het gebruik van logistieke systemen waarbij de productie met MRP wordt aangestuurd is niet nieuw. Toch kan een dergelijk systeem op gespannen voet komen te staan zodra men Lean introduceert en over Flows gaat spreken. Wat gebeurt er dan met de MRP planning en wat voor consequenties heeft dat voor de fysieke distributie? Een thema wat verre van uniek is voor bedrijven die met Lean gestart zijn. In dit team proberen we erachter te komen op welke punten je moet letten en waar de echte uitdagingen zitten.

Thema 2: Tier 2
De borden sessie op de werkvloer is vaak het begin. Toch kun je hier niet alles mee oplossen. Tier 2 en ook Tier 3 is dan ook een logisch gevolg. Maar hoe richt je dit in? Wat wordt waar besproken en hoe hou je dit zuiver zodat bepaalde onderwerpen niet dubbel of drie keer opnieuw worden besproken. Kortom welke organisatie en discipline komt hier bij kijken? Wissel ervaringen uit en praat mee over de aanpak!

Thema 3: Flow in Operations
Verspillingen wegnemen en Flow creëren zijn zo’n beetje wel de twee basis issues die bij Lean om de hoek komen kijken. Maar met deze kennis alleen kom je er niet. Waar begin je met het bouwen van die flow? Wanneer ga je aan de slag met One Piece Flow? Zaken die op het eerste gezicht zeer simpel lijken maar in de praktijk toch net even wat anders liggen. Dit team gaat aan de slag met praktische invulling rondom het thema Flow.

Thema 4: 5-S audit.
De moeder van de Lean gedachte heet 5-S. Je huis op orde brengen en de eerste stap op weg naar een glorieus Lean programma. Helaas is dit niet altijd eenvoudig. Veel bedrijven hebben een herstart gemaakt met 5-S en krijgen dit maar moeizaam onder controle. Van Beest wil met dit team graag een 5-S score bepalen voor een specifiek gebied en ervaringen uitwisselen om 5-S op een hoger plan te brengen. Praat mee over de aanpak en ervaringen van mede teamleden!

Agenda:
12:00 uur Ontvangst + broodjes
12:30 uur Opening LMN / voorzitter
12:45 uur Introductie bedrijf door Edwin Kielestein, COO
13:15 uur Uitleg Lean programma
13:30 uur Groepen opsplitsen en fabriek bezoeken
14:30 uur Koffie/thee pauze
14:45 uur Thema groepen uitleg en discussie per groep
16:00  uur Stellingen poneren en afstemmen.
16:30 uur Plenaire terugkoppeling
17:15 uur Napraten met frisdrank & borrelnoot
17:45 uur Einde

Locatie:
Van Beest
Industrieweg 6
3361 HJ Sliedrecht

Aanmelden?
Dit event staat open voor leden van LMN.
Per lid houden wij rekening met 3 deelnemers per bedrijf. Mocht je meer medewerkers willen meebrengen zet deze dan op de reserve lijst. We laten dan uiterlijk een week vooraf weten of er voldoende plek is.
Aanmelden voor dit event kan vanaf heden
Let wel, veiligheidsschoenen, gehoorbescherming en veiligheidsbrillen zijn verplicht!

Graag nodigen wij onze leden uit om gratis deel te nemen aan deze bijeenkomst welke in Sliedrecht zal plaatsvinden.

Inschrijven kan via deze site of stuur een mail naar adi@leannetwork.nl.


I.v.m. de geldende Corona maatregelen blijven enkele beperkingen van kracht. Zo is de 1,5 mtr regel, het dragen van mondkapjes en een check in gesprek vooralsnog voorgeschreven. Gezien deze verplichtingen is tevens het maximaal aantal deelnemers gelimiteerd.

Meer informatie en inschrijven

Voor extra inlichtingen over deze Round Table Sessie kunt u contact opnemen met Annelies Dieperink van het secretariaat.

+31 (0)85 87 69 280

Direct aanmelden

Deze activiteit is uitsluitend voor LMN leden.
Registeren Round Table Van Beest (16 september 2021)

Deze activiteit is uitsluitend voor LMN leden.

  Voornaam *
  Tussenvoegsel
  Achternaam *
  E-mailadres *
  Geslacht *
  VrouwMan
  Bedrijfsnaam *
  Functie *

  Telefoonnummer *

  Voorkeur workshop thema

  Bekijk onze andere Activiteiten

  Menu