Lean Advanced

Training van acht blokken van vier dagen verspreid over 6 weken

Registreren Lean Advanced voor 19 november 2020
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
E-mailadres *
Geslacht *
VrouwMan
Bedrijfsnaam *
Functie *

Telefoonnummer *

Tijd om je Lean programma naar het volgende niveau te tillen? Kijk en leer van ervaren coaches wat je als directie of management moet doen om Lean 2.0 succesvol te doorlopen.

Na het succes van de opleidingen Lean Basis, Lean Worker en Green Belt zijn we gestart met de opleiding Lean Advanced. Deze training is speciaal ontworpen voor bedrijven die al stappen hebben gezet op het Lean-pad en nu zoeken naar wegen om dit succesvol door te ontwikkelen.

LEAN Advanced bestaat uit vier bijeenkomsten waarin succesvolle Lean-trajecten worden toegelicht. Vier experts op het gebied van Lean, waaronder twee van Scania, begeleiden je naar de volgende fase.

Spreken de volgende uitgangspunten je aan? Lees dan verder:
● Doorlooptijdverlaging van 30 tot 80%
● Voorraadverlaging van 60 tot 80%
● Productiviteitsverhoging van 30 tot 50%

Lean, de kunst zit in het toepassen
Veel mensen hebben wel eens gehoord van Lean-technieken zoals Kanban en Kaizen. Toch wijst onderzoek uit dat maar weinig organisaties echt vergevorderd zijn met het invoeren van Lean. Dat komt omdat bij Lean veel meer komt kijken dan alleen de kennis van de technieken. De kunst zit in de toepassing, de organisatie, de implementatie en de benodigde cultuur. Het Toyota Production Systeem (de oorsprong van Lean) wordt ook wel een ‘state-of-mind’ genoemd, waar de technieken een tastbaar resultaat van zijn.
De vraag is nu hoe het succes van Lean vast te houden! Hoe moet Lean georganiseerd worden? Welke technieken kun je gebruiken? Wat is de business case? De opleiding Lean Advanced geeft je veel uitleg van de theorie en talrijke praktijkvoorbeelden. Daarnaast geven we je handvatten om zelf je Lean-programma verder te ontwikkelen.

Doel:
Met de opleiding fris je jouw kennis van de meest gangbare Lean- methoden en technieken weer op. Daarna gaan we uitgebreid in op het management van de implementatie, cultuuraspecten, mogelijke organisatievormen en de financiële verantwoording (business case). Hierbij staan we telkens stil bij mogelijke valkuilen, manieren om hier mee om te gaan, praktijkvoorbeelden en succesvolle ervaringen vanuit de praktijk. Vervolgens vertaal je dit alles zelf naar je eigen praktijk.
Ons doel is dat je van de opleiding terugkomt met een plan van aanpak (presentatie) dat klaar is om uitgevoerd te worden!

Programma en werkwijze:
Specifiek komen de volgende aspecten aan bod:
● Opfrissen van methoden en technieken, onder andere het herkennen van verspilling, 5S, Poka-Yoke, Jidoka, Kaizen, doorlooptijd verkorten, CTO en het onderscheid en samenspel tussen push en pull (Kanban, Conwip, Polca).
● De vervolg stappen van Lean, momentum verkrijgen en bewaren, cultuurverandering, toepasselijke organisatievormen en de rol van het management, de lijnorganisatie en de ondersteunende diensten.
● Vertaling van de theorie en succesvolle praktijkvoorbeelden naar de eigen organisatie: het opstellen van een plan, inclusief business case, voorgestelde Lean-technieken, stappenplan en projectorganisatie. Hierbij wordt je in de groep begeleid door de docenten en ontvangt je terugkoppeling van de docenten en de andere deelnemers.
Het is ook mogelijk om dit programma uit te breiden naar in-company trainingen met een volledig naar jouw wensen op maat gemaakt pakket. Zo kunnen we optimaal aansluiten op eventueel al bestaande Lean projecten.

Voor wie?
Directie, managers en Lean-projectleiders die reeds gestart zijn met het Lean-programma binnen hun bedrijf en nu toe zijn aan de volgende fase van procesoptimalisatie.

Docenten:
Aan de cursus werken onder andere de volgende docenten mee (één of twee docenten op enig moment):
● K. (Kees) Luttik
Kees is Manager SPS-office (Scania Production System) bij Scania Production Zwolle. Hiervoor heeft hij 25 jaar ervaring opgedaan als Projectmanager van de nieuwe Scania fabriek in Meppel en als (lijn)manager bij Scania. De heer Stork is zeer betrokken bij de Lean-ontwikkelingen in het bedrijfsleven. Hij combineert al zijn ervaring met een nuchtere blik. Scania Production Zwolle produceert 150 vrachtwagens per dag en staat bekend om het toepassen van de Lean principes als onderdeel van het strategisch platform en het Scania Production System.
● M. (Martin) Wermelink
Martin is binnen SPS-office verantwoordelijk voor het (door)ontwikkelen en verzorgen van trainingen op gebied van Lean Management. Zowel de praktische toepassing van Lean-tools als de achterliggende organisatorische leiderschapsprincipes zijn hierin zijn specialisatie. Martin heeft als coachend leidinggevende in meerdere bedrijven verbeterprojecten begeleid, waarbij focus, accountability en execute kernbegrippen zijn.
● Ir. E. (Eric) Joustra CPIM
Eric heeft ruime ervaring in de logistiek, die hij heeft opgebouwd in de industrie bij o.a. Philips. Daarna is hij als organisatieadviseur aan de slag geweest bij PA Consulting Group en is momenteel verbonden aan de HAN als onderzoeker. Daarnaast heeft Joustra diverse logistieke opleidingen verzorgd. Ook is hij mede-auteur van het boek ‘Logistiek in de praktijk’ en van een groot aantal publicaties over het vakgebied.
● R.A. (Rogier) Venteville CPIM, Lean TPM Six Sigma
De heer Rogier Venteville is werkzaam als Lean Programma Manager bij LMP. Zijn specialiteiten zijn Lean Manufacturing, Six Sigma en TPM. Hij heeft 26 jaar productie-ervaring, waarvan zeven specifiek in het begeleiden van Lean-trajecten, onder andere bij MKB-bedrijven.

Aantal deelnemers:
Minimaal 7, maximaal 12.

Data en locatie:
Deze training bestaat uit acht blokken van vier dagen verspreid over 6 weken
Geplande startdatum: 19 november 2020
Locatie: De training vind plaats bij verschillende lidbedrijven

Uw investering:
Voor LMN-leden bedragen de kosten voor deze leergang € 1.795,- per deelnemer.
Niet-leden betalen € 1.940,-.
Bij dit bedrag zijn certificaat, lunch en cursusmateriaal inbegrepen. Btw en locatie-/cateringkosten zijn exclusief.

Meer informatie en inschrijven

Voor extra inlichtingen over de training kunt u contact opnemen met Annelies Dieperink van het secretariaat.

+31 (0)85 87 69 280

Direct aanmelden

Registreren Lean Advanced voor 19 november 2020
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
E-mailadres *
Geslacht *
VrouwMan
Bedrijfsnaam *
Functie *

Telefoonnummer *

Bekijk onze andere Trainingen

Menu