Safe the Date – Asset Health Management

(25 november 2020)

Proces betrouwbaarheid verhogen met Asset Health Management

Het wegnemen van verspillingen en het creëren van Flow zijn de basis elementen van het Lean denken. Toch lukt het bedrijven niet altijd om Flow op te tuigen daar de onderliggende processen zo onbetrouwbaar zijn dat het inrichten van een Flow bij voorbaat kansloos is en dat al snel de conclusie wordt getrokken dat om die reden Lean bij dit bedrijf niet werkt!  

Bij deze LES bijeenkomst staan we dan ook stil bij de Asset Health Management (AHM) systemen, of in Lean termen gesproken TPM. We duiken in de wereld van de windmolens en offshore industrie en gaan zelfs aan boord bij een van de grootste kraanschepen!

Dr. Jasper Veldman van de RUG heeft de relatie tussen verschillende AHM systemen en servicelogistiek onderzocht waarbij Predictive maintenance, data analytics en AI trends de revue zijn gepasseerd. Hij neemt ons mee in zijn bevindingen.

Ir. Menno Kroese is General Manager Equipment bij Heerema Marine Contractors. Met 17 jaar ervaring in het veld weet hij als geen ander hoe heavy equipment onder de meest barre omstandigheden, op afgelegen plekken op zee, onder alle omstandigheden betrouwbaar  moeten kunnen functioneren. Uitgekiende systemen en systematische toepassing van AHM maakt dit mogelijk. Menno vertelt hoe Heerema dit heeft ingericht.

Meer informatie en inschrijven

Voor extra inlichtingen over deze Lean Exchange Service kunt u contact opnemen met Annelies Dieperink van het secretariaat.

+31 (0)85 87 69 280

Aanmelden vanaf 1 oktober

Bekijk onze andere Activiteiten

Menu