Persoonlijk leiderschap

Datum : woensdag 15 februari 2023

Lean en Leiderschap zijn nauw verweven met elkaar. Alleen tool gericht werken levert na verloop van tijd geen resultaten meer op.

De continuïteit van het verbeter programma’s loopt gevaar als niet tijdig wordt gebouwd aan de structuur en cultuur bij een bedrijf. Bij een tanende motivatie (het nieuwtje is eraf en de problematiek wordt taaier) dient er een goede basisstructuur te zijn aangebracht. Twee belangrijke factoren spelen daarbij een rol:

1) de connectie van het verbeter programma met de missie/visie van het bedrijf en het bestaande Businessplan. Dit om te borgen dat management en directie het programma op een juiste wijze inzetten en blijven ondersteunen om gewenste doelen te kunnen  realiseren.

2) de samenhang tussen Lean, leiderschap en cultuur. Dit alles heeft te maken met trots, inzet en doorzettingsvermogen van de gehele organisatie. Continuous Improvement (CI) wordt alleen geborgd als uiteindelijk iedereen een rol krijgt in dit programma.

Bedrijven die al vele jaren actief werken aan een succesvol Lean programma weten als geen ander hoe belangrijk persoonlijk leiderschap is. Leidinggevende spelen hierbij een belangrijke rol in de ontwikkeling van deze structuur. In de blog van Martien Robertz (strategie & organisatieontwikkeling)  lees je meer over zijn visie op  cultuur & persoonlijk leiderschap en het belang daarvan binnen organisaties.

Leidinggevende in aktie
LMN neemt daarom het initiatief om naast het bestaande directie netwerk nu ook andere leidingegende te betrekken. Doel is om actuele kennis en ervaringen uit te wisselen aan de hand van best practice voorbeelden van bedrijven onderling. De bijeenkomst wordt geleid door Hugo Borrie en Martien Robertz, welke beiden hun sporen ruimschoots hebben verdiend als deskundigen op het gebied van strategie- en organisatie ontwikkeling.

De bijeenkomst staat gepland voor . Deze zal plaatsvinden bij een van onze leden.

Agenda:
13:30 Welkom LMN event
13:40 Introductie
14:00 Kennismakings ronde
14:40 Toelichting LMN netwerk. Achtergrond info / reden
14:55 Gekozen thema(s) toelichten. Stellingen kiezen
15:10 Pauze
15:30 Inhoudelijk discussie met hele groep
16:30 Samenvatting
16:55 Afsluiting
17:00 Einde

Ben jij als Leidinggevende betrokken bij een Continuous Improvement programma of wil je meer bereiken op dit gebied, laat ons dit dan weten.

Neem voor meer informatie contact op met Annelies Dieperink via adi@leannetwork.nl of meld je aan  via de link hiernaast.

Meer informatie en inschrijven

Voor extra inlichtingen over deze Platform kunt u contact opnemen met Annelies Dieperink van het secretariaat.

+31 (0)85 87 69 280

Aanmelden vanaf

Bekijk onze andere Activiteiten