Cultuur & Persoonlijk leiderschap

Datum : dinsdag 22 november 2022

Succesvol personeel vasthouden of zelfs werven is mede afhankelijk van de individuele betrokkenheid van die medewerkers bij het bedrijf. Invloed hebben op de eigen werkzaamheden en werken aan continue verbeteren werkt inspirerend. 

De continuïteit van het verbeter programma’s loopt gevaar als niet tijdig wordt gebouwd aan de structuur. Bij een tanende motivatie (het nieuwtje is eraf en de problematiek wordt taaier) dient er een goede basisstructuur te zijn aangebracht. Twee belangrijke factoren spelen daarbij een rol:

1) de connectie van het verbeter programma met de missie/visie van het bedrijf en het bestaande Businessplan. Dit om te borgen dat management en directie het programma op een juiste wijze inzetten en blijven ondersteunen om gewenste doelen te kunnen  realiseren.

2) de samenhang tussen Lean, leiderschap en cultuur. Dit alles heeft te maken met trots, inzet en doorzettingsvermogen van de gehele organisatie. Continuous improvement wordt alleen geborgd als uiteindelijk iedereen een rol krijgt in dit programma.

Bedrijven die al vele jaren actief werken aan een succesvol Lean programma weten als geen ander hoe belangrijk persoonlijk leiderschap is. HR speelt hierbij een belangrijke rol in de ontwikkeling van deze structuur. In de blog van Martien Robertz (strategie & organisatieontwikkeling)  lees je meer over zijn visie op  cultuur & persoonlijk leiderschap en het belang daarvan binnen organisaties.

HR in aktie
LMN neemt daarom het initiatief om naast het bestaande directie netwerk nu ook HR medewerkers te betrekken. Doel is om actuele kennis en ervaringen uit te wisselen aan de hand van best practice voorbeelden van bedrijven onderling. De bijeenkomst wordt geleid door Hugo Borrie en Martien Robertz, welke beiden hun sporen ruimschoots hebben verdiend als deskundigen op het gebied van strategie- en organisatie ontwikkeling.

De bijeenkomst staat gepland voor . Deze zal plaatsvinden bij een van onze leden Eromesmarko te Wijchen. Dit schitterende bedrijf heeft onlangs een nieuw pand betrokken waarbij de creatie van de juiste werk- en leeromgeving centraal staat.

Agenda:
13:30 Welkom LMN event
13:40 Introductie Eromesmarko Femke Wichen HR manager
14:00 Kennismakings ronde
14:40 Toelichting LMN-HR netwerk. Achtergrond info / reden
14:55 Gekozen thema(s) toelichten. Stellingen kiezen
15:10 Pauze
15:30 Inhoudelijk discussie met hele groep
16:30 Samenvatting
16:55 Afsluiting
17:00 Einde

Ben jij als HR betrokken bij een Continuous Improvement programma of wil je meer bereiken op dit gebied, laat ons dit dan weten.

Neem voor meer informatie contact op met Annelies Dieperink via adi@leannetwork.nl of meld je aan  via de link hiernaast.

Deze bijeenkomst staat open voor leden en niet-leden van LMN.

Meer informatie en inschrijven

Voor extra inlichtingen over deze Platform kunt u contact opnemen met Annelies Dieperink van het secretariaat.

+31 (0)85 87 69 280

Direct aanmelden

Deze activiteit staat open voor leden en niet-leden.
Registeren Cultuur & Persoonlijk leiderschap (22 november 2022)

Deze activiteit staat open voor leden en niet-leden.

  Voornaam *
  Tussenvoegsel
  Achternaam *
  E-mailadres *
  Geslacht *
  VrouwMan
  Bedrijfsnaam *
  Functie *

  Telefoonnummer *

  Bekijk onze andere Activiteiten