HR netwerk voor Lean | Cultuur & Persoonlijk leiderschap

(29 juni 2021)

Lean wordt vaak gezien als een technisch & procedureel gerichte activiteit. In aanvang van Lean programma’s wordt vaak uitsluitend gekeken naar de productie waarbij de “harde” Lean tools zoals 5-S worden ingezet. De motivatie  en betrokkenheid voor dergelijke programma’s ligt dan ook aanvankelijk hoog totdat de aandacht verslapt.

De continuïteit van het Lean programma loopt gevaar als niet tijdig wordt gebouwd aan de structuur ofwel het Lean huis. Bij een tanende motivatie (het nieuwtje is eraf en de problematiek wordt taaier) dient er een goede basisstructuur te zijn aangebracht. Twee belangrijke factoren spelen daarbij een rol:

1) de connectie van het Lean programma met de missie/visie van het bedrijf en het bestaande Businessplan. Dit om te borgen dat management en directie het programma op een juiste wijze inzetten en blijven ondersteunen om gewenste doelen te kunne  realiseren.

2) de samenhang tussen Lean, leiderschap en cultuur. Dit alles heeft te maken met trots, inzet en doorzettingsvermogen van de gehele organisatie. Continuous improvement wordt alleen geborgd als uiteindelijk iedereen een rol krijgt in dit programma.

Bedrijven die al vele jaren actief werken aan een succesvol Lean programma weten als geen ander hoe belangrijk persoonlijk leiderschap is. HR speelt hierbij een belangrijke rol in de ontwikkeling van deze structuur. In de blog van Martien Robertz (strategie & organisatieontwikkeling)  lees je meer over zijn visie op  cultuur & persoonlijk leiderschap en het belang daarvan binnen organisaties.

LMN neemt daarom het initiatief om naast het bestaande directie netwerk nu een nieuw HR netwerk op te zetten. Doel is om actuele kennis en ervaringen uit te wisselen aan de hand van best practice voorbeelden. Het netwerk wordt geleid door Hugo Borrie en Martien Robertz, welke beiden hun sporen ruimschoots hebben verdiend als deskundigen op het gebied van strategie- en organisatie ontwikkeling.

Ben je als HR betrokken bij een Continuous Improvement programma of wil je meer bereiken op dit gebied, laat ons dit dan weten. In overleg willen we graag een pilot organiseren rondom april/mei   waarna we in een halfjaarlijkse bijeenkomst de opvolging zouden willen houden.

Neem voor meer informatie contact op met Annelies Dieperink via adi@leannetwork.nl of meld je alvast aan voor de pilot sessie via de link hiernaast.

 

Meer informatie en inschrijven

Voor extra inlichtingen over deze Platform kunt u contact opnemen met Annelies Dieperink van het secretariaat.

+31 (0)85 87 69 280

Direct aanmelden

Deze activiteit is uitsluitend voor LMN leden.
Registeren HR netwerk voor Lean | Cultuur & Persoonlijk leiderschap (29 juni 2021)

Deze activiteit is uitsluitend voor LMN leden.

  Voornaam *
  Tussenvoegsel
  Achternaam *
  E-mailadres *
  Geslacht *
  VrouwMan
  Bedrijfsnaam *
  Functie *

  Telefoonnummer *

  Bekijk onze andere Activiteiten

  Menu