HR netwerk voor Lean | Cultuur & Persoonlijk leiderschap

(12 oktober 2021)

Lean wordt vaak gezien als een technisch & procedureel gerichte activiteit. In aanvang van Lean programma’s wordt vaak uitsluitend gekeken naar de productie waarbij de “harde” Lean tools zoals 5-S worden ingezet. De motivatie  en betrokkenheid voor dergelijke programma’s ligt dan ook aanvankelijk hoog totdat de aandacht verslapt.

De continuïteit van het Lean programma loopt gevaar als niet tijdig wordt gebouwd aan de structuur ofwel het Lean huis. Bij een tanende motivatie (het nieuwtje is eraf en de problematiek wordt taaier) dient er een goede basisstructuur te zijn aangebracht. Twee belangrijke factoren spelen daarbij een rol:

1) de connectie van het Lean programma met de missie/visie van het bedrijf en het bestaande Businessplan. Dit om te borgen dat management en directie het programma op een juiste wijze inzetten en blijven ondersteunen om gewenste doelen te kunne  realiseren.

2) de samenhang tussen Lean, leiderschap en cultuur. Dit alles heeft te maken met trots, inzet en doorzettingsvermogen van de gehele organisatie. Continuous improvement wordt alleen geborgd als uiteindelijk iedereen een rol krijgt in dit programma.

Bedrijven die al vele jaren actief werken aan een succesvol Lean programma weten als geen ander hoe belangrijk persoonlijk leiderschap is. HR speelt hierbij een belangrijke rol in de ontwikkeling van deze structuur. In de blog van Martien Robertz (strategie & organisatieontwikkeling)  lees je meer over zijn visie op  cultuur & persoonlijk leiderschap en het belang daarvan binnen organisaties.

HR platform
LMN neemt daarom het initiatief om naast het bestaande directie netwerk nu een nieuw HR platvorm op te zetten. Doel is om actuele kennis en ervaringen uit te wisselen aan de hand van best practice voorbeelden. Het netwerk wordt geleid door Hugo Borrie en Martien Robertz, welke beiden hun sporen ruimschoots hebben verdiend als deskundigen op het gebied van strategie- en organisatie ontwikkeling. Het platvorm komt op wisselende locatie bijeen in een frequentie van 2 tot 3 keer per jaar.

Een volgende bijeenkomst staat gepland voor 12 oktober 2021. Deze zal plaatsvinden bij een van onze leden Eromesmarko te Wijchen. Dit schitterende bedrijf heeft onlangs een nieuw pand betrokken waarbij de creatie van de juiste werk- en leeromgeving centraal staat.

Agenda:
13:30 Welkom LMN event
13:40 Introductie Eromesmarko Femke Wichen HR manager
14:00 Kennismakings ronde
14:40 Toelichting LMN-HR netwerk. Achtergrond info / reden
14:55 Gekozen thema(s) toelichten. Stellingen kiezen
15:10 Pauze
15:30 Inhoudelijk discussie met hele groep
16:30 Samenvatting
16:40 Thema’s vervolg programma bespreken/inventariseren
16:55 Afsluiting
17:00 Einde

Ben jij als HR betrokken bij een Continuous Improvement programma of wil je meer bereiken op dit gebied, laat ons dit dan weten.

Neem voor meer informatie contact op met Annelies Dieperink via adi@leannetwork.nl of meld je aan voor de pilot sessie via de link hiernaast.


I.v.m. de geldende Corona maatregelen blijven enkele beperkingen van kracht. Zo is de 1,5 mtr regel en het dragen van mondkapjes vooralsnog voorgeschreven. Gezien deze verplichtingen is tevens het maximaal aantal deelnemers gelimiteerd.

Meer informatie en inschrijven

Voor extra inlichtingen over deze Platform kunt u contact opnemen met Annelies Dieperink van het secretariaat.

+31 (0)85 87 69 280

Direct aanmelden

Deze activiteit staat open voor leden en niet-leden.
Registeren HR netwerk voor Lean | Cultuur & Persoonlijk leiderschap (12 oktober 2021)

Deze activiteit staat open voor leden en niet-leden.

  Voornaam *
  Tussenvoegsel
  Achternaam *
  E-mailadres *
  Geslacht *
  VrouwMan
  Bedrijfsnaam *
  Functie *

  Telefoonnummer *

  Bekijk onze andere Activiteiten

  Menu