Finance 4 Lean

Datum : donderdag 10 november 2022

Lean bij Finance of Finance 4 Lean? Dat is een wereld van verschil!

Natuurlijk start Lean op de werkvloer en wel met een 5-S. Alle Lean minded experts zijn het daar wel over eens. Maar dan. Hoe ga je verder? Continuous Improvement! Flows bouwen vanaf sales dwars door de gehele organisatie! Vanaf offerte t/m installatie. Ja dat vergt toch echt wat meer inzicht! Maar niet alleen van de direct betrokkenen. Ook Finance vormt een belangrijke schakel om het hele bedrijf Lean te krijgen.

We zitten er weer middenin. De jaarafsluiting. Hoe lang duurt dit bij jouw bedrijf? Voorbeelden te over waarbij 1 à 2 maanden zeker geen uitzonderingen zijn. Ook hier is batch denken in de vorm van maand, kwartaal en jaarafsluitingen geen uitzondering. Toch zou je ook dit liever in flow willen zien! Constante actuele stuurinformatie die de operations helpt dag in dag uit de beste beslissingen te nemen. Financiële systemen zijn daar vaak niet voor ingericht en staan daardoor soms ver verwijderd van de operationele bedrijfsvoering.

Een andere zaak is het als een bedrijf in Flows gaat werken (ATO-CTO) waarbij de verdeelsleutels van de overheadkosten niet aan het juiste product of de juiste Flow (kunnen) worden toegewezen omdat dit simpelweg niet zo is ingericht.

Kortom Finance kan een zeer belangrijke rol spelen als het gaat om het perfectioneren en stroomlijnen van de organisatie. Daarbij moeten we goed in de gaten houden dat we dan niet alleen spreken over Lean in Finance maar juist over Finance 4 Lean! Wat een beduidend andere lading geeft aan dit thema.

Agenda:
Volgt.

Locatie:
Volgt

Geïnteresseerd?
Op nodigen wij daarom graag onze LES leden uit om gratis deel te nemen aan deze bijeenkomst.
Inschrijven kan via deze site of stuur een mail naar adi@leannetwork.nl.

Onlangs vond reeds een webinar plaats rondom het thema Cost Deployment. Kijk hier naar een korte impressie van dit event:

 

Meer informatie en inschrijven

Voor extra inlichtingen over deze Lean Exchange Service kunt u contact opnemen met Annelies Dieperink van het secretariaat.

+31 (0)85 87 69 280

Aanmelden vanaf

Bekijk onze andere Activiteiten